Home » Life & Style » Cum arată și care sunt unele dintre cele mai ciudate frontiere din lume. FOTO

Cum arată și care sunt unele dintre cele mai ciudate frontiere din lume. FOTO

Voicu Costin / 03.02.2022, 13:48

Statele sunt despărțite de frontiere, iar acestea sunt fie delimitate printr-un cadru natural (păduri, ape) sau convențional (bariere construite sau puncte de trecere păzite).  Unele frontiere au devenit celebre prin prisma modului ciudat prin care despart două sau mai multe state. Iată care sunt cele mai ciudate și spectaculoase frontiere din lume!

7 granițe diferite în lume

Granița dintre Belgia și Olanda

O porțiune a frontierei dintre Belgia și Olanda se află în localitatea Baarle-Nassau. Comuna este jumătatea belgiană a localității Baarle, cealaltă jumătate a localității fiind o comună olandeză, Baarle-Nassau. Comuna Baarle-Hertog posedă un teritoriu deosebit, pentru că cele două state nu s-au pus de acord cu privire la graniță. Există case care sunt situate chiar pe frontieră.

Polonia și Ucraina

Artistul Jaroslaw Koziara a cultivat diferite tipuri de plante pentru a crea un „cerc de culturi” sub forma unui pește între granița poloneză și ucraineană.

Mongolia și China

Granița dintre cele două țări asiatice este delimitată de un monument ce reprezintă doi dinozauri care se unesc la cap.

Austria, Ungaria, Slovacia

La această masă triunghiulară, puteți mânca în Austria, Ungaria și Slovacia în același timp. Szoborpark, parcul de sculptură în care se află acest punct, a fost construit după căderea Cortinei de Fier în 1991 pentru a simboliza unitatea dintre cele trei țări. Toate sculpturile parcului au fost create de artiști internaționali și încorporează forma triunghiulară pentru a reprezenta fiecare dintre cele trei națiuni.

Arizona, Utah, Colorado și New Mexico, USA

„Patru colțuri” este o regiune din Statele Unite, care se referă la nord-estul statului Arizona, sud-estul statului Utah, sud-vestul statului Colorado și nord-vestul statului New Mexico, zone care se întâlnesc în același punct. Cu toate că teritoriul principal al Statelor Unite este format din aproape 50 de state învecinate, acesta este singurul punct comun pentru cele patru state americane.

Cele 4 granițe ale statelor Arizona, Utah, Colorado și New Mexico se întâlnesc aici formând o cruce cu patru unghiuri drepte. În acest punct a fost plasat monumentul Four Corners Monument. Zona este, în general, aridă și slab populată.

Cea mai mare parte a regiunii înconjurătoare cuprinde zone aparținând nativilor amerindieni. Două dintre aceste grupuri sunt Navajo și Ute Mountain. Zona Four Corners este definită ca un cerc aflat în jurul monumentului Four Corners Monument. Zona este parte a Platoului Colorado de mare altitudine.

Suedia și Danemarca

Malmö este al treilea oraș ca mărime din Suedia. Dintre metropolele suedeze, Malmö este cel mai sudic, fiind separat de capitala Danemarcei vecine, Copenhaga, prin Podul Øresund peste strâmtoarea Öresund. Podul Øresund este o legătură rutieră și feroviară de aproximativ 16 km între Suedia și Danemarca. Este format din trei secțiuni: un pod, o insulă artificială și un tunel.

Podul reprezintă jumătate din lungimea legăturii (aprox. 8 km). Pe pod, calea ferată și autostrada circulă pe niveluri separate – calea ferată pe puntea inferioară și traficul vehiculelor pe puntea superioară.

Paraguay, Argentina și Brazilia

Este o zonă cu trei frontiere de-a lungul joncțiunii dintre Paraguay, Argentina și Brazilia, unde converg râurile Iguazú și Paraná. În apropierea confluenței se află orașele Ciudad del Este (Paraguay), Puerto Iguazú (Argentina) și Foz do Iguaçu (Brazilia). Această zonă este aproape de Cascada Iguazú.

Vizitatorii pot vedea podul Tancredo Neves, care leagă orașul argentinian Puerto Iguazú și vecinul său brazilian, Foz do Iguaçu.