Home » Life & Style » Cum îți pregătești grădina pentru primăvară. 7 pași esențiali pentru a transforma locul într-un colț de rai

Cum îți pregătești grădina pentru primăvară. 7 pași esențiali pentru a transforma locul într-un colț de rai

Voicu Costin / 18.03.2022, 10:51

Primăvara a venit, iar odată cu ea și dorința de a aranja grădina casei noastre. Pentru a readuce la viață spațiul verde, avem nevoie de un plan bine pus la punct. Toate etapele trebuie să aibă o logică și să fie realizate în ordine. Dacă respectați pașii propuși de noi, o să realizați un proiect foarte frumos și în cel mai scurt timp posibil. Cum transformăm grădina într-un colț de rai?

Pașii simpli de urmat pentru o grădină superbă

Ne-am propus să îți prezentăm o serie de sugestii și recomandări care să te ajute în acest sens. Iată care sunt pașii esențiali pe care e indicat să-i urmezi!

  1. Curățenia după sezonul de iarnă

În primul rând, trebuie să vă ocupați cu adunarea resturilor vegetale și a gunoaielor în vederea aplicării îngrășământului, dar și pentru că grădina are nevoie de o cosmetizare și o curățenie la final de iarnă.

  1. Realizează un plan

Realizează un plan cu ceea ce îți dorești de la grădina ta. Poate că vrei să adaugi câteva plante noi, dar nu știi încă dacă le poți oferi cele mai bune condiții, sau dacă se vor potrivi și cu restul florilor sau copacilor din curtea ta. Poți apela la un peisagist sau la sfaturile unor specialiști.

  1. Reorganizarea spațiului

Curtea ar putea avea, la rândul ei, nevoie de o reorganizare, dacă plănuiești să plantezi arbori, gazon, sau să adaugi câteva elemente noi, de ceramică sau un spațiu de joacă pentru copii ori un pavaj.

  1. Verificăm starea solului

Verifică starea solului. Primăvara, plantele se dezvoltă cel mai mult, iar solul este foarte important în această perioadă. Pentru a spori fertilitatea solului folosește un produs natural care să hrănească solul și care să asigure plantelor nutrienții speciali de care au nevoie.

  1. Tăierea pomilor și înlăturarea dăunătorilor

Tot la început de primăvară poți tăia și cosmetiza pomii din grădina ta. Aceștia se află în perioada vegetativă, ceea ce înseamnă că poți înlătura în siguranță ramurile uscate. Nu uita, când aplici tăierile, să nu strici forma coroanei. După cosmetizare este timpul să stropești pomii și plantele din grădina ta. Folosește substanțe chimice recomandate pe care le poți achiziționa din magazinele de specialitate. Această etapă te asigură că toți dăunătorii din grădină sunt înlăturați înainte ca totul să prindă din nou viață.

  1. Plantează

Este cel mai bun moment să ai grijă de plantele acoperite peste iarnă și să cureți copacii. De asemenea, alege plantele pe care vrei să le ai anul acesta în grădină și, în funcție de specificul acestora, fă-ți un plan de plantare și îngrijire. Ce poate fi mai frumos decât o curte plină de verdeață și culoare? Începutul de anotimp este potrivit și pentru plantarea pomilor fructiferi.

  1. Încearcă ceva nou

Fie că încerci să plantezi câteva legume, fie că îți dorești să plantezi și pomi fructiferi, încearcă să faci ceva diferit față de anii precedenți.

Poți găsi o multitudine de idei pe internet, te poți consulta cu apropiații sau poți cere sfatul unor specialişti în decorarea spațiului interior. Poți cauta și pe internet idei noi pentru grădina ta și te poți inspira și din grădinile altora.