Home » Life & Style » Cum poți avea cele mai strălucitoare pahare la masa de sărbători. Sfaturi prețioase

Cum poți avea cele mai strălucitoare pahare la masa de sărbători. Sfaturi prețioase

Ileana Mladinoiu / 21.12.2020, 12:20
Cum poți avea cele mai strălucitoare pahare la masa de sărbători. Sfaturi prețioase

Pe o masa festivă paharele sunt nelipsite, de aceea au nevoie de atenție specială. Nimănui nu i-ar plăcea să le vadă unsuroase sau purtând alte urme dezagreabile. Sfaturi practice și foarte ecologice vă stau la îndemână pentru a le curăța cât mai bine și a le da strălucirea binemeritată.

Sfaturi pentru a avea cele mai strălucitoare pahare la masa de sărbători

Dacă vorbim de pahare obisnuite de bucătărie, puteți apela la masina de spalat, dar cele mai prețioase merită a fi trecute prin mâinile voastre.

Curățarea paharelor cu vapori de apă

Fierbeți puțină apă, așezați paharul curat peste aburi până când interiorul este complet aburit. Ștergeți apoi cu o cârpă din microfibră. Este întotdeauna plăcut să primiți oaspeți folosind pahare și farfurii strălucitoare.

Bicarbonat de sodiu și oțet
Bicarbonat de sodiu și oțet

Curățarea paharelor cu bicarbonat de sodiu, oțet, săpun de vase

Umpleți un vas cu apă caldă, adaugați 3 linguri de săpun de vase, 500 ml de oțet alb și o cană de bicarbonat de sodiu. Scufundați paharele în această soluție și lăsați-le timp de 5 minute. Clătiți, după care așteptați să se usuce fără a freca.

Curățarea paharelor cu zeamă de lămâie și sare

Umeziți o cârpă cu zeamă de lămâie și presărați-o cu sare. Folosiți-o pentru a curăța. Clătiți apoi cu apă caldă și uscați rapid cu o cârpă curată, uscată.

Curățarea paharelor cu oțet alb și orez alb

Puteți scapa de depunerile de calcar cu acest truc. Se toarnă două căni de oțet alb cald în vasul chiuvetei, se lasă câteva boabe de orez în pahare, după care le culcați în baia de oțet. Lăsați-le să stea 2 până la 3 minute și clătiți cu apă curată.

Curățarea paharelor cu ajutorul cojilor de cartofi

Umpleți un lighean cu apă și adăugați câteva coji de cartofi curate. Scufundați paharele pe care doriți să le curățați în amestec și lăsați-le să stea o vreme. Apoi spălați-le și clătiți-le cu apă caldă. Uscați cu o cârpă uscată și curată.

Curățarea paharelor cu alcool de uz casnic

După ce ați curățat paharele, turnați alcool de uz casnic în ele și lăsați să stea aproximativ o oră. Apoi goliți paharele și clătiți-le cu apă caldă. Nu uitați să le uscați cu o cârpă curată și uscată.

Curățarea paharelor cu amoniac

Petele rămase pe pahare din cauza coloranților alimentari din siropuri sau alte băuturi dulci pot fi scoase prin scufundarea lor într-o soluție compusă din două linguri de amoniac la un litru de apă. Timp de acționare – 30 de minute, după care clătiți cu grijă.

Sfaturi pentru mașina de spălat vase

După mai multe spălari cu ajutorul mașinii, e posibil ca paharele să-și piardă din strălucire. Verificați dacă ați pus suficient detergent de curațare în mașină. Apa alunecă pe pereții vaselor, fără să lase urme de picături.

Dacă e nevoie, redați-le strălucirea, scufundându-le 15 minute în oțet alb. Clătiti apoi în apa obișnuită, lăsați să se usuce.

Mașina de spălat vase
Mașina de spălat vase

Curățarea paharele prețioase

Acestora li se aplică un „tratament” special. Amestecați alcool etilic cu apă, în părți egale, apoi adăugați câteva picături de amoniac.

Soluția se aplică utilizand discuri de demachiant sau din vată pufoasă și nu din cea care ar lăsa scame, fiindcă nu ar fi pe placul paharelor cu inserții din argint sau aur.
Scoateți accesoriile de la mână

Inelele, brătările, ceasul, în special, dacă au diamante, trebuie scoase de la mână. Atentie la robinet, deoarece puteti ciocni frecvent de el recipientele, scoțându-le din apă.

Spălați paharele unul câte unul. Dacă murdăria persistă, frecați încetișor cu o periuță fină de dinți. Clătiti de doua ori, prima dată într-o chiuvetă sau într-un vas mai mare în care ați pus un dop de otet alb, a doua oară doar cu apă călduță.

Folosiți un burete moale, niciodată din sârmă, căci le veți zgâria, sau o lavetă. Daca paharele se usucă prea încet, rămân urme de picături. Când sunt întoarse cu gura în jos, se pot forma aburi, de aceea, uscați-le într-un loc special sau pe o bucată de pânză.