Home » Life & Style » Cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. 10 lucruri și sfaturi care îți vor fi de mare ajutor

Cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. 10 lucruri și sfaturi care îți vor fi de mare ajutor

Voicu Costin / 02.04.2022, 13:07
Cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. 10 lucruri și sfaturi care îți vor fi de mare ajutor

Alcoolul face parte din viața noastră, iar băuturile de acest gen sunt băute la nivel mondial de milioane de persoane, în fiecare zi. Nu trebuie să vă gândiți doar la băuturi cu un nivel crescut de alcool, cum ar fi cele spirtoase. Chiar și o bere sau un pahar de vin conține un procent mic. Așadar, cum putem să bem alcool fără să ne îmbătăm?

Factorii care determină rezistența la alcool

Printre factorii ce determină rezistența noastră în fața alcoolului se numără metabolismul, ritmul în care bei și dacă ai servit înainte o masă consistentă.

Un lucru important de știut este că greutatea nu îți afectează toleranța la alcool. Dacă mănânci înainte sau chiar în timp ce consumi alcool, procesul de îmbătare poate fi încetinit, iar absorbția acestuia în organism poate fi diminuată. Alimentele cu amidon precum pâinea, covrigeii, pastele făinoase, sunt în general cele mai indicate.

Cum poți să bei fără să te îmbeți prea ușor?

  • Odihneşte-te. Este indicat să nu bei dacă ești obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mai slăbită.
  • Mănâncă o masă consistentă înainte. Nu consuma alcool pe stomacul gol, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi vei observa că după un pahar de vin sau o bere, o să fii amețit sau o să ţi se facă rău sau somn.

Evită alcoolul ieftin

  • Evită să consumi cele mai ieftine băuturi alcoolice. Încearcă să bei produse de mărci cunoscute, de calitate. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea și îți va provoca dureri de cap înfiorătoare.
  • Evită băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.
  • Multe persoane aleg să facă această combinație foarte cunoscută: alcool și energizant. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

Un sfat din bătrâni știut de toată lumea este: să nu amesteci băuturile!

  • Nu combina niciodată două băuturi diferite, sau mai multe. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură. O să vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi vei fi ok.

Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă!

  • O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul te deshidratează foarte mult, de aceea este indicat să bei apă cât mai multă.
  • Încearcă să mănânci în timp ce consumi alcool. O gustare, un snack sau chiar o masă mai consistentă te va ajuta să asimilezi alcoolul mai greu în organism.

Mănâncă bine

  • După o noapte lungă, a două zi de dimineaţă mănâncă bine. Dacă ai o stare de mahmureală evita să mănânci mâncăruri care pică greu la stomac precum cârnați, carne tocată sau grătare. Important este să mănânci consistent, dar nu ceva cu multe calorii.
  • După ce ai băut ceva şi simţi că ești amețit, o plimbare în aer liber îţi va revigora starea fizică. Şi mai poți lua o tabletă de vitamina C. Te va pune mai repede pe picioare.