Home » Life & Style » Cum poți să cureți usturoiul rapid și ușor. Cea mai simplă metodă

Cum poți să cureți usturoiul rapid și ușor. Cea mai simplă metodă

Voicu Costin / 28.01.2022, 16:08
Cum poți să cureți usturoiul rapid și ușor. Cea mai simplă metodă

Atunci când preparam mâncare, ne dorim să iasă gustoasă și adăugăm condimente și legume din belșug. Pentru aceasta folosim ceapă și usturoi, dar adesea ne confruntăm cu o problemă, mai ales în cazul cepei. Lacrimile și iritățiile ochilor în timp ce o curățăm apar fără să vrem, dar câțiva specialiști în domeniul culinar ne ajută cu sfaturi. Cum poți să cureți usturoiul rapid și ușor? Dar ceapa fără să plângi?

Cum să cureți usturoiul rapid

Aparatele de măcinat ceapa și usturoiul ne ajută să le tocăm într-un timp scurt și ne scutesc de irității ale ochilor. Dacă nu aveți un astfel de aparat prin casă puteți încerca și alte metode eficiente cu ustensilele pe care le aveți la îndemână. Apăsăți cu lama unui cuțit pe cățeii de usturoi. Membrana subțire și albă în care sunt înveliți cățeii de usturoi se va desprinde la capete din cauza presiunii și astfel, vor fi curățați mai ușor.

Folosește un șervet de bumbac

Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini venim cu o idee către voi. Puneți cățeii de usturoi într-un șervet de bumbac și rulaţii până când capătă formă unui sul. Așează apoi șervetul rulat pe un tocător de lemn și apasă mișcând mâinile în sus și în jos pe suprafața de lemn. Coaja usturoiului se va desprinde și va rămâne în șervetul de bumbac.

Prin metodele enumerate mai sus, sperăm ca lacrimile vărsate în bucătărie să nu vă mai inunde camera, iar gustul mâncării voastre să fie mai bun decât înainte!

Cum poți să cureți ceapa fără să plângi
Cum poți să cureți ceapa fără să plângi

Cum să nu mai plângi când tai ceapa

Ceapa și usturoiul sunt sănătoase și dau un gust foarte bun preparatelor pe care le gătim, atunci când le folosim. Dar mirosul pe care îl emană se împrăștie în toată casa rămânând impregnate inclusiv pe mâinile noastre.

Lacrimile și usturimea provocată de curățarea cepei sunt inevitabile de cele mai multe ori. Acidul înțepător din ceapă ne face mai mereu să plângem, iar mirosul de usturoi rămâne impregnat în piele, dacă nu știi cum să scapi de el.

Taie ceapă lângă hotă

Cele mai multe bucătării sunt dotate cu hotă. Pentru a încerca acest experiment, o puteți porni atunci când începeți să curățați ceapa. Important este ca procesul de tăiere a legumei să se facă în apropierea ei, astfel încât să absoarbă mirosul iritant de ceapă în câteva secunde. În acest mod, veți scăpa de usturimi și nu veți mai vărsa nici o lacrimă!

Ține ceapa în congelator

Tot specialiștii din domeniul culinar mai vin cu o propunere inedită. Încercați să puneți leguma în congelator timp de 15 minute înainte de a o curăța și tăia. Frigul va diminua eliberarea acidului care ustură și produce iritații. Problema este că se va curăţa puțin mai greu de coajă, dacă ceapa va îngheța mai repede, dar veți scăpa de senzațiile neplăcute!

Folosește apă rece și gheață

Pe același principiu exemplificat mai sus puteți face și următorul experiment. Ține cepele curățate aproximativ un sfert de oră într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață. Astfel, acizii sulfuroși care îți irită ochii vor fi îndepărtați!

Înlătură miezul legumei

Miezul cepei conține cea mai mare cantitate a compușilor sulfuroși care ne irită ochii și nasul. Dacă tăiați mai întâi miezul și îl înlăturați, veți vedea că nu veți mai plânge atât de mult.