Home » Life & Style » Cum poți să scapi de ridurile de pe frunte. 7 remedii naturale care îmbunătățesc vizibil liniile frontale

Cum poți să scapi de ridurile de pe frunte. 7 remedii naturale care îmbunătățesc vizibil liniile frontale

Violeta Badea / 24.02.2021, 11:38
Cum poți să scapi de ridurile de pe frunte. 7 remedii naturale care îmbunătățesc vizibil liniile frontale

Cum poți să scapi de ridurile de pe frunte. 7 remedii naturale care îmbunătățesc vizibil liniile frontale. După o anumită vârstă, femeile încep să-și facă griji din cauza apariției ridurilor. Primele semne ale îmbătrânirii încep să se observe pe frunte. Tocmai de aceea  noi venim în ajutorul tău cu câteva idei de remedii naturale care îmbunătățesc vizibil liniile frontale.

Cum poți să scapi de ridurile de pe frunte

Ridurile de pe frunte pot începe să apară din cauza vârstei, din cauze genetice sau din cauza razelor dăunătoare ale soarelui. Indiferent de motiv, toți suntem predispuși la apariția acestor linii frontale care ne strică aspectul fizic. Spre fericirea tuturor, au fost descoperite anumite remedii naturale care păstrează umiditatea și elasticitatea pielii.

Deși nu putem scăpa complet de ridurile de pe frunte, unele remedii naturale ne pot ajuta să le facem mai puțin vizibile. În acest articol îți prezentăm șapte remedii naturale pentru eliminarea ridurilor de pe frunte.

Cele mai bune remedii naturale pentru indepartarea ridurilor de pe frunte
Cele mai bune remedii naturale pentru indepartarea ridurilor de pe frunte

1. Banana

Bananele sunt foarte eficiente pentru îngrijirea pielii, în special pentru frunte. Acestea au un conținut ridicat de vitamine și uleiuri naturale care dau pielii un impuls sănătos. Un avantaj este că acest remediu natural este foarte ușor de aplicat.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați o jumătate de banană și să o pisați până când obțineți o pastă netedă. Apoise aplică un strat foarte subțire pe frunte și se lasă să acționeze timp de 15 până la 20 de minute. După aceea, se clătește fața cu apă caldă și imediat veți simți că fruntea devine mai netedă și hidratată.

2. Citricele

Citricele sunt bogate în vitaminele C și E, care sunt importante pentru o piele sănătoasă. Mai mult, acestea păstrează nivelul de colagen și măresc elasticitatea pielii, oferindu-i un aspect mai tânăr. Aveți varianta de a aplica direct fructele (lămâie, portocală, grapefruit etc.) pe frunte și tot ce trebuie să faceți este să le lăsați să acționeze timp de 10 minute înainte de clătire sai o altă variantă este să preparați o mască simplă care vă va oferi probabil rezultate mai bune. Iată cum se prepară.

Într-un castron, adăugați o jumătate de cană cu suc de portocale proaspăt și se adaugă făină într-o cantitate suficientă cât să faceți o pastă cremoasă. Compoziția obținută se aplică pe frunte și se lasă să-și facă treaba timp de 20 de minute. Apoi clătiți cu apă caldă șitotul este gata.

3. Uleiurile naturale

Când spunem uleiuri naturale ne referim la uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Ambele sunt renumite, deoarece îmbunătățesc elasticitatea pielii. O piele uscată nu este suficient de elastică, ceea ce face ridurile mai vizibile. Un astfel de ten este un semn că pielea are nevoie de hidratare.

Astfel, specialiștii vă recomandă să aplicați ulei de măsline sau nucă de cocos înainte de vă pune la somn și după ce bineînțeles curățați fața. Aceste uleiuri sunt bogate în vitamine și încetinesc procesul de îmbătrânire.

4. Albușul de ou

Albușurile de ou pot contribui la îmbunătățirea aspectului pielii de la nivelul frunții. Puteți prepara o mască foarte eficientă din albuș de ou și miere. Această mască nu numai că vă va ajuta să vă reduceți ridurile de pe frunte, dar vă va ajuta și să vă tonificați pielea. Iată care este modul de preparare.

Într-un bol, amestecați o lingură de miere cu un albuș de ou. Aplicați-l pe frunte (sau chiar pe toată fața și pe gât). Lăsați-l să acționeze timp de 15 minute înainte de a-l clăti cu apă rece.

5. Vaselina

Deși poate suna puțin ciudat, vaselina este foarte eficienta pentru a încetini îmbătrânirea. Aceasta a fost unul dintre trucurile lui Marilyn Monroe pentru păstrarea unui ten fin. Atenție! Acest remediu nu se recomandă celor care suferă de acnee, deoarece poate avea efecte adverse. Tot ceea ce trebuie să faci este să te masezi în fiecare seară cu o cantitate mică de vaselină.

6. Masajul

Odată sau de două ori pe zi este recomandat să îți masezi zona din jurul ridurilor cu ulei. Mișcările trebuie să fie de sus în jos, pentru 10 minute,iar pentru rezultate și mai bune, poți adăuga și câteva picături de ulei de cocos.

7. Cacao și ulei de măsline

Pudra de cacao conține antioxidanți care protejează pielea împotriva bacteriilor și a razelor de soare. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de cacao și două lingurițe deulei de măsline. Masca se aplică pe frunte și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Apoi se clătește cu apă rece.