Home » Life & Style » De ce să aplici gheață pe față în fiecare zi. 9 rezultate extraordinare

De ce să aplici gheață pe față în fiecare zi. 9 rezultate extraordinare

Manolică Anca / 04.12.2020, 10:15
De ce să aplici gheață pe față în fiecare zi. 9 rezultate extraordinare

Operații estetice, tratamente, măști, creme, tratamente. Toate acestea pentru a avea un ten frumos care să arate veșnic tânăr. Dar ce părere ai despre un simplu cub de gheață despre care se spune că poate face minuni cu tenul tău? Iată de ce este bine să aplici gheață pe față în fiecare zi. Rezultatele sunt extraordinare.

De ce să aplici gheață pe față în fiecare zi

Vrei să ai un ten mereu proaspăt și să scapi de inevitabilele riduri fine care apar? Ei bine, iată că acesta este un răspuns potrivit pentru întrebarea: „de ce e bine să aplici gheață pe față în fiecare zi?” Nu ai nevoie decât de un cub de gheață, pe care să știi să îl folosești, iar tenul tău va arăta, cu siguranță, mai radiant. Temperatura scazută a cubului de gheață stimulează circulația sanguină la nivelul feței, îmbunătățind oxigenarea epidermei și oferind un aspect proaspăt chipului tau. De asemenea, cubul de gheață determină și „strângerea” pielii, ceea ce va conduce la estomparea ridurilor fine. Mai mult, cubul de gheață hidratează pielea, iar o piele hidratată arată mult mai tânără, cu riduri mai puțin vizibile.

Încearcă să îți faci un obicei din a îți masa fața și gâtul cu un cub de gheață în fiecare dimineață, după demachiere. Folosește mișcări circulare și masează pielea până cand cubul se topește pe jumătate. Șterge fața ușor prin tamponare și apoi aplică crema hidratantă și machiajul. De asemenea, este bine să faci acest lucru și seara, după demachiere.

Aplicarea unui cub de gheață pe față în fiecare zi poate estompa vizibil ridurile
Aplicarea unui cub de gheață pe față în fiecare zi poate estompa vizibil ridurile

9 rezultate extraordinare

Conform brightside.me, un cub de gheață aplicat zilnic pe față poate face minuni. Iată câteva rezultate extraordinare pe care aceștia le-ar remarcat în urma unor studii.

  1. Îți face pielea să arate strălucitoare

Masarea feței cu gheață face ca vasele de sânge să se restrângă și, la început, să scadă fluxul de sânge către piele. Ca răspuns, corpul tău va începe să circule mai mult sânge către față și, ca urmare, vei obține o strălucire cu aspect sănătos.

  1. Îmbunătățește absorbția altor produse de înfrumusețare

Masarea feței cu un cub de gheață înainte de a aplica crema sau serul va ajuta ca produsul să pătrundă mai adânc în piele. Când capilarele de pe față se strâng, creează un efect de tragere, care vă ajută pielea să absoarbă mai bine produsele de înfrumusețare.

  1. Poate minimiza cearcănele

Aplicarea de gheață pe față micșorează în mod regulat vasele de sânge dilatate și te poate ajuta să scapi de pungile de sub ochi. Înfășoară un cub de gheață într-un prosop curat și aplică-l pe pielea de sub ochi. Pentru rezultate mai bune, îngheață și sucul de castraveți și folosește acest amestec pentru zona ochilor.

  1. Îți face machiajul să dureze mai mult.

Un cub de gheață sau un pachet de gheață poate servi ca primer perfect pentru machiaj. Masarea gheții pe toată fața înainte de aplicarea fondului de ten va tonifica și strânge pielea, ceea ce te va ajuta să îți păstrezi machiajul mult mai mult. Acoperirea machiajului proaspăt aplicat cu un strat gros de pudră și apoi scufundarea acestuia timp de 15-30 de secunde într-un castron cu apă rece ca gheața va avea ca rezultat un aspect perfect mat, care rămâne impecabil ore întregi. Acest truc de frumusețe coreean se numește „jamsu”, care este o traducere literală a „scufundării”.

  1. Îți înmoaie buzele

Un masaj delicat cu cuburi de gheață poate face minuni pentru buzele tale crăpate. Gheața ajută la reducerea inflamației și îți poate netezi pielea de pe buze.

  1. Îți exfoliază pielea

Cuburile de gheață din lapte servesc ca un exfoliant natural și pur. Laptele conține acid lactic care te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii, în timp ce gheața își oferă o piele radiantă cu o strălucitoare sănătoasă.

  1. Reduce secreția de sebum

Masarea unui cub de gheață îndepărtează uleiurile naturale de la nivelul pielii, reduce producția de sebum și îi conferă tenului un aspect foarte fresh. Imediat după ce îți speli fața cu un gel de curățare, masează pielea cu un cub de gheață. Pentru rezultate și mai bune, poți adăuga în apa cu care faci cuburile de gheață si câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, care este eficient și în tratarea acneei.

8. Ameliorează inflamațiile de la nivelul pielii

Fie că este vorba despre o eczema, fie că ai urmat o procedură cosmetică în urma căreia pielea s-a inflamat, un cub de gheață îți poate rezolva problema. Tot ce trebuie să faci este să îl ții pe pielea inflamată pentru câteva minute.

9. Calmează arsurile solare 

Pielea arsă de soare este roșie și inflamată, însa dacă aplici câteva cuburi de gheață vei observa că inflamația va fi combătută, iar disconfortul creat se va diminua treptat.