Home » Life & Style » Cum prepari acasă humus libanez. Pașii simpli pentru cea mai bună rețetă de humus

Cum prepari acasă humus libanez. Pașii simpli pentru cea mai bună rețetă de humus

Manolică Anca / 27.03.2021, 13:58
Cum prepari acasă humus libanez. Pașii simpli pentru cea mai bună rețetă de humus

Bucătăria libaneză are foarte multe preparate extrem de gustoase, unele dintre ele putând fi consumate și de cei care postesc. Humusul este unul dintre ele, motiv pentru care această rețetă nu ar trebui să lipsească din cartea ta de bucate. Iată cum prepari acasă humus libanez, în doar câțiva pași simpli.

Cum prepari acasă humus libanez

Humusul este un preparat libanez foarte cunoscut și iubit. Pe lângă faptul că este foarte gustos și sățios, acesta este și foarte sănătos, reprezentând o sursă excelentă de proteine. În plus, această rețetă de humus libanez este de post, deci reprezintă o sursă minunată de proteină vegetală. Iată cum prepari acasă humus libanez, în doar câțiva pași.

Ingrediente

  • 250 g de năut uscat
  • cinci linguri ulei de măsline extravirgin
  • patru căței de usturoi
  • două linguri de tahini
  • o linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • zeama de la o lămâie
Cum prepari acasă humus libanez
Cum prepari acasă humus libanez

Mod de preparare

Pentru început, trebuie precizat că humusul se poate face atât cu năut uscat, cât și cu năut la conservă. Dacă ești pe grabă, este de preferat să folosești năutul din conservă pentru că se prepară mult mai rapid. De partea cealaltă, cel uscat trebuie pus cu o seară înainte la hidratat, pentru ca a doua zi să poată fi fiert și mai apoi preparată rețeta. Așadar, în cele ce urmează vei afla cum prepari acasă humus libanez, cu năut uscat.

Pune-l de seara la hidratat în apă călduță. A doua zi, se poate observa cum acesta aproape și-a triplat volumul. Se pune la fiert, adăugându-se în apă puțin bicarbonat de sodiu, pentru că ajută la fiebere. Se amestecă și se lasă la fiert vreme de aproximativ 30 de minute sau până când boabele vor fi foarte moi și vor putea fi zdrobite foarte ușor cu o linguriță.

După ce a fiert, boabele se scot din apă și se lasă la răcit. De asemenea, se păstrează și apa pentru că va fi de folos mai târziu. După ce boabele s-au răcit, ele se decojesc, pe cât de mult posibil, de cojițe, pentru ca humusul să iasă cât mai fin și mai bun petru stomac.

Ulterior, peste acestea se adaugă restul de ingrediente: pasta de tahini, uleiul, zeama de lămâie, sarea și cei patru căței de usturoi, după care, cu ajutorul unui mixer vertical, se va blendui bine, până va deveni o pastă fină. În cazul în care compoziția este prea solidă, se mai adaugă puțin din apa în care a fiert năutul. Atenție! Nu trebuie să devină un sos. După ce s-a ajuns la compoziția dorită, se gustă de sare, piper și dacă perfect la gust, se mută într-o farfurie sau într-un bol.

Peste, se mai adaugă puțin ulei de măsline, busuioc/pătrunjel , paprika sau oricare alt ingredient, după placul fiecăruia. Preparatul este gata și numai bun de consumat.

Spor în bucătărie și poftă bună!