Home » Life & Style » Cum prepari cel mai bun piure de cartofi. Ce e bine, de fapt, să adaugi lângă cartofi

Cum prepari cel mai bun piure de cartofi. Ce e bine, de fapt, să adaugi lângă cartofi

Toader Mihai / 19.02.2021, 08:52
Cum prepari cel mai bun piure de cartofi. Ce e bine, de fapt, să adaugi lângă cartofi

Vrei să afli și tu cum prepari cel mai bun piure de cartofi? Ei bine, folosește aceste trucuri simple, la care bucătarii profesioniști apelează de fiecare dată cu încredere, și vei obține cel mai gustos preparat. Iată ce trebuie să mai adaugi, pe lângă cartofi.

Cum prepari cel mai bun piure de cartofi

Cel mai bun piure de cartofi: Aligot. Acest preparat francez este, de fapt, cea mai bună variantă a unui pierde de cartofi: îmbogățit cu multă brânză şi smântână. Iată toate ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente

  • 1,5 kg de cartofi albi
  • 100 g de unt
  • 100 ml de smântână lichidă pentru gătit
  • 200 g de brânză gouda sau caşcaval
  • 100 g de mozzarella proaspătă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper
Cum prepari cel mai bun piure de cartofi
Cum prepari cel mai bun piure de cartofi

Mod de preparare

Primul pas pentru a prepara cel mai bun piure de de cartofi este curățarea acestora, după care se pun la fiert în apă cu puțină sare. Toată lumea știe rețeta clasică de piere, în care cartofii se fiert, se zdrobesc și apoi se amestecă bine cu unt, lapte și sare. Însă puțini cunosc secretul adăugării unui cățel de usturoi sau doi pisat, pentru a da o aromă deosebită. Dar hai să vedem care sunt și următorii pași.

După ce cartofii sunt fierți cât trebuie, se scurg de apă și se pasează împreună cu untul şi cu usturoiul zdrobit, ca pe un piure obişnuit. Mai apoi, se pune din nou vasul la foc mic, se toarnă smântâna lichidă și se ăncorporează amestecând ușor. Treptat, se adaugă brânza și mozzrella, care anterior au fost date prin răzătoarea mică, și se amestecă rapid până ce compoziția devine omogenă și se întinde. La final, se condimentează cu sare și piper, după gust. Piureul este gata și numai bun de mâncat! Se poate servi ca fel principal sau garnitură.

Bine de știut! Atunci când decizi să pregătești piure, este bine să folosești mai multe tipuri de cartofi. Este indicat să ai măcar două tipuri: cartofi mălăieti și cartofi roșii. Cei mălăieți absorb mai mult lapte și unt, sau smântână, iar cei roșii conferă un gust și o textură aparte preparatului.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic cartofi

Cartofii sunt una dintre legumele preferate ale tuturor, care pot fi consumați oricând, la micul dejun, la mesele principale, ca gustare, garnitură sau ca fel principal. Nutriţioniştii sunt de părere că nu este deloc periculos pentru sănătate consumul de cartofi, atât timp cât nu sunt consumați în exces sau în variante prăjite sau procesate (chipsuri).

De altfel, beneficiile acestora sunt foarte multe. Sunt bogaţi în antioxidanţi, fibre şi potasiu, sunt lipsiți de gluten, sunt săţioşi şi foarte gustoşi. Mai mult, aceștia sunt o sursă excelentă de energie, ajutând chiar și la echilibrarea conţinutului de zahăr din sânge. pregătiți copţi sau fierţi, rumeniţi la cuptor în foarte puţin ulei de măsline, ei devin un aliment foarte sănătos.

Specialiștii spun că este perfect sănătos să se consume cartofi în fiecare zi şi recomandă un cartof copt de mărimea unui pumn sau o cană de cartofi fierţi. Este important ca aceștia să fie asociaţi cu alte legume, cu lactate şi brânzeturi, cu salate sau cu o carne slabă.