Home » Life & Style » Cum reușesc câinii să facă diferența între oamenii răi și cei buni. Obiceiul pe care nu e bine să-l faci în prezența lor

Cum reușesc câinii să facă diferența între oamenii răi și cei buni. Obiceiul pe care nu e bine să-l faci în prezența lor

Voicu Costin / 22.05.2022, 14:20
Cum reușesc câinii să facă diferența între oamenii răi și cei buni. Obiceiul pe care nu e bine să-l faci în prezența lor

De-a lungul timpului, oamenii de știință au încercat să înțeleagă comportamentul câinilor. După multe studii, au ajuns la concluzia că aceștia simt frica de la mare distanță și, în consecință, reacționează ca atare. Mai mult decât atât, ei preiau stările stăpânilor. Cum reușesc câinii să facă diferența între oamenii răi și cei buni?

Diferite aspecte ale comportamentului patrupezilor

Atunci când v-ați îndreptat atenția către altceva, cățelul dumneavoastră vrea atenţie şi începe să sară pe masă, rupe sacul de gunoi, iese afară din casă sau se delectează cu… rosul unui pantof. Totodată, câinii, spun specialiștii au capacitatea de a simți când cineva are boli grave, încă din stadiul incipient. Cum? Pur și simplu, veți vedea ca pune capul pe locul cu probleme.

Fac diferența dintre oamenii buni și cei răi

De asemenea, câinii știu întotdeauna în ce dispoziție ne aflăm, chiar dacă noi nu o arătăm. Reacția animalului de cele mai multe ori când ne vede supărați este aceea de a se așeza lângă noi, în special la picioare, arătându-ne că el este spus, în caz că suntem supărați.

Altădată, câinii ne sar pur și simplu în brațe, pentru că știu câtă nevoie avem de atenţia lor. Cea mai misterioasă abilitate a câinelui, este momentul în care ei simt că se apropie moartea atât în cazul lor, cât și a stăpânilor. Și atunci, încep să manifeste un comportament ieșit din comun. Nu în ultimul rând, câinii pot să facă diferența între oamenii buni și cei răi.

Cei care au ajuns la această concluzie au fost cercetătorii de la Universitatea Kyoto din Japonia care au făcut un studiu pe care l-au împărțit în trei etape. La început, câinilor li se arăta un recipient cu mâncare, iar câinii alergau spre el. Apoi, stăpânii le arătau un recipient gol și erau păcăliți să se apropie de acesta. La început animalele au reacționat, dar la cea de a treia încercare, nu au mai urmat nici un fel de instrucțiuni.

Câinii chiar simt atunci când un om este bun sau nu. Animalele sunt mai umane decât se crede. Câinii detectează, cu o precizie mai mare ca tine, cine are un suflet bun şi vrea să facă bine şi cine nu. Inclusiv cercetătorii au constatat asta, în urma unor studii întreprinse.

Poate că ai observat că, frecvent, câinii au obiceiul de a lătra la anumiți necunoscuți, în ciuda faptului că, de regulă, nu prezintă semne de violență. Asta se întâmplă pentru că ei simt ceea ce tu nu poți. Marea majoritate a câinilor vor latră la oamenii străzi, dar doar la cei care se droghează sau la cei care bea. Inclusiv cei care detestă animalele, indiferent de rasă lor, vor fi lătrați de patrupezi. Asta nu este în funcție de rasă. De fel, toți câinii simt cine este iubitor de animale și cine nu.

În plus, se știe că aceste animale sunt excesiv de loiale stăpânilor lor. În consecință, dacă nu vrei să ajungi să fii lătrat sau să fii chiar mușcat, ai face bine să nu manifești acte de agresiune împotriva stăpânului său.