Home » Life & Style » Cum reușește Kate Middleton să își calmeze copiii în public. 3 trucuri prețioase ale Ducesei de Cambridge

Cum reușește Kate Middleton să își calmeze copiii în public. 3 trucuri prețioase ale Ducesei de Cambridge

Bucur Ioana / 06.11.2020, 09:52
Cum reușește Kate Middleton să își calmeze copiii în public. 3 trucuri prețioase ale Ducesei de Cambridge

Nu este niciodată ușor să îți liniștești copilul în mijlocul unei crize de plâns. Stresul trebuie să fie uriaș dacă ești una dintre cele mai discutate și analizate mame din lume. Kate Middleton, însă, pare că a descoperit câteva trucuri ce nu dau greș niciodată când trebuie să își calmeze copiii în public. În câteva secunde, lacrimile celor mici se transformă în zâmbete!

Cele trei trucuri pe care le folosește Kate Middleton să își calmeze copiii

Orice ieșire în public a copiilor lui Kate Middleton și Prințului William este fotografiată, filmată și analizată de milioane de ochi critici. Pentru ei, crizele de plâns sau momentele în care sunt agitați nu par permise, așa că mama lor apelează la trei trucuri prețioase, ce par să aibă efect în doar câteva secunde, schimbându-le complet comportamentul. Iată care sunt acestea:

Atingerea mamei are mereu un efect liniștitor
Atingerea mamei are mereu un efect liniștitor

Contactul fizic are efect liniștitor pentru un copil în pragul unei crize de furie

Kate Middleton are trei copii: George, Charlotte și Louis. Ducesa de Cambridge și Prințul William îi iau adesea pe toți trei cu ei, în vizite oficiale sau la diferite evenimente. Nu este deloc surpinzător că, uneori, cei mici izbucnesc în plâns sau și-ar dori să facă altceva sau să fie într-un cu totul alt loc. Dacă analizăm mai multe fotografii în care Kate Middleton apare lângă cei mici, observăm că îi mângâie de multe ori pe cap. Este unul dintre trucurile pe care le folosește Ducesa să îi calmeze în public.

„Se pare că a învățat cât de important este contactul fizic pentru un copil. Atingerea capului are un efect liniștitor și este o modalitate excelentă de a crea și susține o legătură puternică între părinte și cei mici”, a explicat dr. Rebecca Chicot, expert în parenting, într-un interviu pentru The Sun.

Cum comunică Kate Middleton cu cei trei copii
Cum comunică Kate Middleton cu cei trei copii

Kate Middleton se apleacă la nivelul lor cu tot corpul

Oricând interacționezi cu un copil, mai ales când încerci să îi calmezi sau să eviți o criză de furie sau de plâns, este foarte important să îți cobori corpul astfel încât să vă priviți în ochi de la același nivel. Specialiștii spun că, în acest fel, cel mic va simți că îi ești alături, că i se acordă atenție și că ești dispus să îl asculți, nu să îl cerți.

Joaca este o parte importantă a educației copiilor
Joaca este o parte importantă a educației copiilor

Pauzele și micile distracții, al treilea truc folosit de Kate Middleton să își calmeze copiii în public

Când vede că cei mici sunt pe punctul de a răbufni, Kate Middleton caută să le distragă atenția de la ceea ce îi supără. Alteori, propune pauze scurte, în care se pot juca sau ieși afară. Pentru Ducesă, plimbările în natură sunt importante pentru sănătatea fizică, dar și emoțională, a unui copil.

Este foarte greu să faci educație parentală în public. Kate știe cum, prin contact cald cu copiii, coboară la nivelul lor când le vorbește, dar în același timp îi lasă și să fie copii. Are un echilibru frumos între sensibilitatea și limite delicate. Nu așteaptă de la ei să se comporte ca niște mici adulți și acceptă că uneori este normal să aibă și mici crize de furie. Este o mamă sensibilă și caldă. Are un stil de parenting autoritar, dar blând”, a mai spus dr. Rebecca Chicot, autorul cărții „Calm and Happy Toddler”.