Home » Life & Style » Cum să câștigi la LOTO. Toate secretele au ieșit la iveală. Ce dezvăluie unii dintre câștigători despre formula norocului

Cum să câștigi la LOTO. Toate secretele au ieșit la iveală. Ce dezvăluie unii dintre câștigători despre formula norocului

Toader Mihai / 18.02.2021, 16:14
Cum să câștigi la LOTO. Toate secretele au ieșit la iveală. Ce dezvăluie unii dintre câștigători despre formula norocului

Cum să câștigi la LOTO. De câte ori nu ai pus și tu un bilet la LOTO, în speranța că te vei îmbogăți peste noapte. Și totuși, unora le-a surâs norocul, chiar de la primul bilet. Deși se spune că loteria este un joc al hazardului, matematicienii specialiști în probabilități spun că, dacă se urmează un anumit ritm, câștigurile sunt aproape garantate. Hai să vedem cum au reușit unii.

Cum să câștigi la LOTO

Această metodă a fost testată în America, la Loteria din Massachusetts. Matematiciei genii au descoperit o „slăbiciune” a acestei loterii. În mod normal, există o șansă din peste 9 milioane ca cineva să câștige premiul cel mare. Însă, dacă vreme de trei luni marele premiu nu se câștigă, loteria îl divide în mai multe câștiguri mai mici, diponibile în următoarele saptamani.

Dacă într-o săptămână normală un jucător nimerește cinci numere din șase, el poate câștiga 4.000 de dolari. În săptămânile în care premiul se împarte, cu cinci numere nimerite din șase se pot câștiga până la 134.000 de dolari. Secretul pentru cum să câștigi la LOTO este cumpărarea câtor mai multe bilete și bifarea câtor mai multe numere.
Matematicienii au concluzionat că, daca se cumpără bilete în valoare de 100.000 de dolari, șansele de câștig sunt de 72%. GS Investment Strategies, o casă de pariuri manageriată de Gerald și Marjorie Selbee, a câștigat, în prima jumătate a anului 2011, aproape un milion de dolari în acest fel.

Șansele de câștig la LOTO sunt cam de unu la 18 septilioane
Șansele de câștig la LOTO sunt cam de unu la 18 septilioane

A câștigat de șapte ori

Tot din SUA vine și un alt câștigător, devenind milionar și obiect de studiu. Pentru că a reușit să ghicească umerele de șapte ori, el a fost convins că a deslușit misterul. Însă, cârcotașii nu au întârziat să apară, spunând că nu existp niciun secret, ci a fost doar extrem de norocos. El vine și cu un sfat pentru toți amatorii din acest domeniu. De asemenea, acesta a recomandat ca atunci când cineva devine câștigător, o parte din bani să îi investească în alte bilete de loterie.

„Nu vă alegeți numerele rapid, la întâmplare. Este foarte important ca acea combinație de numere pe care o joci să nu fi ieșit vreodată câștigătoare”, a declarat Richard Lustig.

Însă, de departe, cea mai norocoasă persoană din lume este Joan R. Ginther, în varstă de 63 de ani. Femeia, originară din Texas, a câștigat nu o dată, ci de patru ori cel mai mare premiu la loto, adunând mai multe milioane de dolar. Prima dată, aceasta a câștigat 5,4 milioane de dolari și, după 10 ani, alte 2 milioane de dolari. Și norocul a continuat să îi surâdă pentru că, după alți doi ani, a mai câștigat 3 milioane. În vara anului 2010, Ginther cîștiga la LOTO pentru a patra oară, sporindu-și averea cu alte 10 milioane de dolari.

Care sunt sansele de câștig

Conform matematicienilor, șansele de câștig sunt cam de unu la 18 septilioane (septilionul are 24 de zerouri), iar astfel de cazuri se întâlnesc la 67 de miliarde de ani. De aceea, tot mai multe voci s-au întrebat cum a reușit aceasta să câștige de atâtea ori. În primul rând, presa a descoperit că aceasta este fostă profesoară de matematică la Universitatea Stanford și are doctorat în statistică.

Un cadru didactic de la Universitatea din Nevada spunea că, atunci când ceva atât de improbabil devine realitate, într-un cazino de exemplu, persoana ar trebui interogată. Chiar dacă Ginther locuiește acum în Las Vegas, ea trăia n Texas atuci când a câștigat trei dintre premii. Și în trei din cele patru cazuri, femeia a achiziționat biletele de la același minimarket din Bishop.

Specialiștii sunt de părere că Ginther a reușit să descopere algoritmul după care sunt pot fi aflate numerele câștigătoare la LOTO, doar urmărind și interpretând cu atenție rezultatele biletelor necâștigătoare. Oricum, reprezentanții Loteriei din Texas spun că nu există niciun fel de suspiciune, fiind vorba de noroc pur.