Home » Life & Style » Cum să vă regăsiți echilibrul primăvara. 4 recomandări prețioase

Cum să vă regăsiți echilibrul primăvara. 4 recomandări prețioase

Ileana Mladinoiu / 23.02.2021, 20:26
Cum să vă regăsiți echilibrul primăvara. 4 recomandări prețioase

Se apropie primăvara calendaristică dar, în mod oficial, acest anotimp sosește la 21 martie. Prima rază de soare ar trebui să vă ridice moralul. Gata, iarna s-a terminat. Odată cu ea frigul, gheața au dispărut. În schimb, lumina crudă a primăverii vă găsește obosită, prost dispusă. Ați mai văzut un rid, nu mai intrați în fusta de la taior și nimeni nu vă intră în voie. Iarna a fost sezonul mâncărurilor grele, al exceselor alimentare, stomacul, vezicula biliară, intestinele se resimt. Echilibrul nervos, endocrin, sanguin a fost tulburat. Ce puteți face ca să vă recăpătați energia.

1. O mică cură de dezintoxicare

Beți zilnic 2- 3 pahare de apă minerală, primul la sculare, celelate între mese. Nu sunt încă fructe suficiente, beți sucuri de legume. Sucul de morcovi conține în principal vitamina A și multe altele. Trebuie băut înainte de masă, căci normalizează funcțiunea aparatului digestiv.

Puteți să adăugați suc de țelină, pătrunjel și spanac. Va fi un aliment care va conține toate sărurile minerale necesare organismului. Amestecați jumătate suc de morcovi, jumătate celelalte. Acest amestec reduce aciditatea prea mare a stomacului și constituie o cură de sănătate pentru organism și pentru piele.

Sucul de țelină este un tonic nervos natural, fiind bogat în potasiu, calciu, fosfor. Combinația morcovi cu țelină are un efect binefăcător pentru regenerarea țesuturilor. Combinația suc de morcovi cu sfeclă este un regenerator al celulelor sanguine, excelent pentru circulația de multe ori deficientă la femei.

Combinația morcovi cu suc de varză este foate bună pentru regularizarea funcțiilor intestinale și pentru slăbit. Sucul de salată verde conține mari cantități de fier și magneziu și este recomandat pentru țesutul muscular, țesutul nervos și fluiditatea sângelui. Ambele sucuri amestecate cu suc de spanac au efecte binefacătoare asupra părului.

Șase săptămâni de cură pe bază de sucuri de legume regularizează funcționarea intestinelor.

Plimbarile în aer liber primăvara
Plimbarile în aer liber

2. Trucuri pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Dacă pielea vi se pare deshidratată, consumați ouă. Conțin lecitină care împiedică deshidratarea stratului cornos. Vitamina A care combate uscăciunea tenului, vitamina B care activează circulația sanguină și deci revitalizează vasele capilare.

Dacă porii sunt dilatați, încercați o mască dintr-un gălbenuș de ou amestecat cu lapte crud și o linguriță de zeamă de lămâie. Soarele primăverii accentuează petele și pistruile. Nu trebuie evitat, dar pielea poate fi protejată cu o cremă protectoare, fond de ten și pudră.

3. Masajul feței pentru activarea circulației

Dacă tenul este prea palid, recurgeți la masajul feței cu mișcări tonice, ciupituri. Se spune că o femeie care și-ar ciupi fața timp de câteva minute seara și dimineața nu ar avea riduri. Această metodă de activare a circulației convine tuturor felurilor de piele.

Pentru a o practica, grupați degetele mâinilor, ținându-le vârfurile strânse unele de celelalte. Apucați pielea ca într-o menghină destul de profund pentru a prinde și mușchiul. Strângeți ușor fără să trageți parcurgând toată lungimea mușchiului.

4. Aer, soare, mers pe jos, gimnastică pentru siluetă

Silueta dvs. lasă de dorit. Profitați de aer, soare, mergeți pe jos, pentru că mersul pe jos face un adevărat masaj intern, care drenează sângele către inimă, oxigenează organismul, tonifică musculatura.
Faceți gimnastică, începând treptat, adaptând ce vi se potrivește. Clătiți-vă părul după fiecare spălat, cu apă în care au fiert urzici.