Home » Sănătate » 5 măști pentru față cu bicarbonat de sodiu. Pielea se transformă total. Te scapă de pete, riduri, cearcăne și acnee

5 măști pentru față cu bicarbonat de sodiu. Pielea se transformă total. Te scapă de pete, riduri, cearcăne și acnee

Manolică Anca / 08.01.2021, 14:18
5 măști pentru față cu bicarbonat de sodiu. Pielea se transformă total. Te scapă de pete, riduri, cearcăne și acnee

Nu mai crezi în produsele de îngrijire din comerț? Dai o grămadă de bani pe tot felul de măști, geluri, creme care îți promit un ten perfect, dar nu obții deloc rezultatele dorite? Nu mai este deloc un secret că bicarbonatul de sodiu are numeroase proprietăţi benefice şi este tot mai folosit în tratamentele cosmetice. Multe măști naturiste eficiente în curăţarea tenului de pete, riduri, cearcăne sau acnee îl au în compoziţie. Iată câteva măști pentru față cu bicarbonat de sodiu care îți transformă total pielea.

Măști pentru față cu bicarbonat de sodiu

Dacă bicarbonatul curăţă pielea în profunzime, mierea are proprietăţi antibacteriene muțimea de antioxidanţi fiind foarte eficientă în stoparea procesului de îmbătrânire a pielii. Această mască are o acţiune blândă și fi folosită și de femeile cu o piele mai sensibilă.

Ingrediente

  • 4 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguriţe de apă (în funcţie de consistenţa dorită)

Preparare

Se pune bicarbonatul de sodiu într-un recipient curat din sticlă, este care se adaugă mierea. Se toarnă treptat cantităţi mici de apă şi se amestecă bine pentru a obţine un amestec de consistenţa unei paste groase. Se aplică pe tenul uscat, evitându-se zona ochilor și a nărilor. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Pielea se va strânge puţin şi este posibil să se resimtă o uşoară furnicătură pe zona de aplicare, însă este totul perfect normal.

Apoi, se îmbibă un prosop în apă caldă, se stoarce bine, apoi se îndepărtează prin frecare pasta de pe faţă folosind mişcări circulare uşoare. La final, pielea se clăteşte bine cu apă şi se usucă prin tamponare. Surplusul poate fi utilizat pentru exfolierea corporală sau poate fi păstrată pentru a doua zi.

Măștile cu bicarbonat de sodiu curăţă pielea în profunzime
Măștile cu bicarbonat de sodiu curăţă pielea în profunzime

Măști pentru față cu bicarbonat de sodiu. Mască energizantă pentru iluminarea și prospețimea tenului

O dată pe săptămână îți poți face o mască energizantă, care va da un plus de strălucire tenului și îl va face să arate proaspăt.

Ingrediente

  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 castravete curățat și tocat foarte mărunt
  • 1/2 linguriță de oțet de mere
  • 1 albuș de ou
  • 1 linguriță de făină de ovăz
  • 1 linguriță de miere

Preparare

Într-un recipient să adaugă toate ingredientele și se amestecă foate bine, după care se aplică pe tenul uscat și curat. Se aplică pe tenul uscat, evitându-se zona ochilor și a nărilor. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.

Apoi, se îmbibă un prosop în apă caldă, se stoarce bine, apoi se îndepărtează prin frecare pasta de pe faţă folosind mişcări circulare uşoare. La final, pielea se clăteşte bine cu apă şi se usucă prin tamponare.

Măști pentru față cu bicarbonat de sodiu pentru acnee

Masca cu bicarbonat și aspirină este eficientă în tratarea acneei, datorită acidului salicilic din aspirină, care sa dovenit că acționează foarte eficient în eliminarea coșurilor.

Ingrediente

1 lingură de bicarbonat de soiu
1 linguriță de miere
3 pastile de aspirină
1 ceașcă cu apă
Se amestecă toate ingredientele, aplică pe față și se lasă până se usucă bine pe față. Apoi, se clătește foarte bine tenul și se usucă prin tamponare.

Mască cu bicarbonat pentru exfoliere

Este nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu și de una de ulei de cocos. Se amestecă bine cele două ingrediente, după care se aplică pe față. Această mască de exfoliere se folosește o dată pe săptămână, rezultatele fiind garantate. Pielea va fi mai strălucitoare și mai curată.

Mască cu bicarbonat împotriva ridurilor, petelor și cearcănelor

Pentru această mască nu este nevoie decât de o linguriță de bicarbonat de sodiu și o ceașcă fierbinte de ceai de mușețel. Se înmoaie o dischetă în ceai și se aplică pe zonele cu probleme și se lasă să acționeze aproximativ 10-15 minute. Se clătește cu apă rece sau apă micelară.