Home » Life & Style » Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare. 5 efecte uimitoare

Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare. 5 efecte uimitoare

Bucur Ioana / 01.12.2020, 15:59
Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare. 5 efecte uimitoare

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul cu o listă impresionantă de beneficii pentru sănătatea corpului, dar este și recomandat în multe tratamente de înfrumusețare. Este un exfoliant ideal, îndepărtând celulele moarte și stimulând regenerarea pielii, fără a o deteriora. Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare. Efectele se observă imediat.

Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare

Bicarbonatul de sodiu este recomandat ca soluție pentru menținerea curățeniei și aerului proaspăt în casă, pentru îndepărtarea petelor de murdărie de pe haine și în diferite tratamente de înfrumusețare, însă puțini știu ce efecte uimitoare are bicarbonatul de sodiu pentru picioare.

1. Cum poate elimina bicarbonatul de sodiu mirosul neplăcut al picioarelor

În doi litri de apă, se toarnă un pahar de oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu. Se amestecă bine, până la dizolvarea completă a acestuia. Pentru cele mai bune rezultate, repetați tratamentul de souă ori pe săpămână, seara, înainte de culacre.

Un alt truc pentru eliminarea mirosului neplăcut al picioarelor presupune adăugarea unei linguri de bicarbonat de sodiu la fiecare litru de apă caldă folosit. Așteptați până se dizolvă și țineți picioarele în soluție pentru 15 sau 20 de minute. Tratamentul se repeat în fiecare seară, înainte de culcare, timp de o săptămână.

2. Remediul ideal pentru călcâie aspre și crăpate. Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare

Bicarbonatul de sodiu este și un exfoliant eficient, cee ace îl face unul dintre cele mai bune remedii pentru călcâie aspre și crăpate. Se țin picioarele, timp de cinci minute, într-un litru de lapte călduț. Se masează apoi ușor călcâiele și tălpile cu bicarbonat de sodiu și se mai țin câteva minute în lapte. Se scot și se tamponează, ușor, cu un prosop moale. Tratamentul se repeat de două ori pe săptămână.

O altă variantă, dizolvați trei linguri de bicarbonat de sodiu în patru litri de apă fierbinte. Se înmoaie picioarele în soluția obținută timp de 20 de minute. Când picioarele sunt înmuiate bine, se exfoliază cu o piatră ponce. Se clătesc bine cu apă călduţă şi se şterg bine. Tratamentul se repetă timp de o săptămână, apoi se face pauză o zi şi se mai repetă încă o săptămână.

Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice asupra pielii
Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice asupra pielii

3. Tratament pentru bășicile apărute la mâini și picioare

Bicarbonatul de sodiu este o armă de eficientă ți împotriva bășicilor ce pot să apară la nivelul mâinilor și picioarelor. Se adaugă trei linguri de pulbere în cinci litri de apă călduță, iar în soluția obținută se ține zona în care s-a format bășica , în jur de 10-20 de minute. Ștergeți zona cu grijă cu un prosop. Tratamentul se repetă două sau trei zile la rând, până la vindecare.

O altă soluție pentru tratarea bășicilor de la mâini și picioare presupune prepararea unei paste din trei linguri de bicarbonat și o lingură de apă. Amestecul se aplică pe zona afectată şi se fixează cu un pansament. Se lasă peste noapte şi se repetă până la vindecare.

În cazul bătăturilor la picioare, se diluează șase linguri de bicarbonat de sodiu în două pahare de apă și se amestecă bine. Se pune pe zona afectată și se lasă să acționeze, până se usucă. Repetați zilnic, până ce dispar complet.

4. Efectul nebănuit al bicarbonatului de sodiu în cazul picioarelor umflate

În cazul celor care se confruntă cu senzația de picioare grele sau care au, la finalul zilei, picioarele umflate – chiar și în timpul sarcinii – bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii. Nu trebuie decât să turnați, într-un lighean mic, un pahar cu oțet de vin și două linguri de bicarbonat de sodiu. Țineți picioarele în soluția formată câteva minute. Efectul nu va întârzia să apară!

5. Trucul simplu cu bicarbonat de sodiu pentru picioare – tratament împotriva ciupercii piciorului 

Dacă vreți să scăpați de ciuperca piciorului, adăugați, într-un bol sufiecient de mare, apă caldă și oțet, în cantități egale, apoi turnați două lingurițe de bicarbonate de sodiu. Țineți picioarele în această soluție, cel puțin 20 de minute, apoi ștergeți-le bine cu un prosop curat. Se repetă această procedură în fiecare zi, timp de cel puţin două săptămâni.