Home » Life & Style » Cum se îngrijesc corect florile din ghiveci iarna. Locul ideal din casă unde e bine să le așezi

Cum se îngrijesc corect florile din ghiveci iarna. Locul ideal din casă unde e bine să le așezi

Cojocaru Cristian / 09.10.2021, 13:17
Cum se îngrijesc corect florile din ghiveci iarna. Locul ideal din casă unde e bine să le așezi

Florile ne încântă viața indiferent de anotimp, însă pentru a face acest lucru, trebuie să avem grijă de ele în timpul sezonului rece. Află cum se îngrijesc corect florile din ghiveci iarna.

Îngrijește florile în mod corect iarna

Indiferent că acestea se află într-un ghiveci sau într-o grădină, florile în încântă mereu privirea și ne oferă momente de relaxare. Diferite forme, culori și flori, aduc o altă notă atât casei cât și grădinii tale. În cazul în care florile tale se află într-un ghiveci, recomandat ar fi să știi cum  se îngrijesc în timpul anotimpului rece.

În timpul iernii, florile din ghiveci trebuie protejate de îngheț, astfel că atunci când temperaturile reci încep să își facă simțită prezența, atât florile cât și restul plantelor, intră într-o perioadă de repaus. În acest sens, ele trebuie protejate în mod special pe timpul iernii, astfel că primăvara te poți bucura din nou de flori frumoase și viu colorate care îți vor însenina ziua.

Florile din ghiveci trebuie protejate în mod special de temperaturile extrem, iar lucrul pe care trebuie să îl iei în considerare est faptul că lângă ferestre, temperaturile pot fi mai scăzute, însă acest lucru nu înseamnă să poziționezi planta lângă o sursă de căldură. În timpul iernii, florile nu au nevoie de atât de multă apă, la fel ca în cazul verii.

Ceea ce trebuie să faci este să păstrezi substratul umed, în timp ce în cazul unor flori, acestea vor avea nevoie doar de pulverizarea apei pe frunzele lor. În anotimpul rece, poziționarea florilor se face lângă fereastră însă pe un suport. În acest fel li se asigură plantelor minimul necesar de apă dar și lumina atât de benefică lor.

florile iarna
Afla cum sa iti ingrijesti florile din ghiveci pe timpul iernii

Cum poți curăța plantele

Plantele, pe lângă faptul că au nevoie de apă și lumină suficientă, trebuie să fie și curățate periodic. Astfel, în timpul iernii, acest proces constă în schimbarea ghiveciului precum și curățarea plantei. Dacă cei care au o pasiune pentru flori știu că trebuie să facă acest lucru, poate ar fi bine să știi și tu că cel puțin o dată pe an, o plantă are nevoie să îi fie schimbat ghiveciul.

Acest lucru este necesar pentru a avea mai mult spațiu unde să îi crească rădăcinile, astfel că planta se va dezvolta într-un mod natural și sănătăos. Pe lângă schimbarea ghiveciului, planta mai are nevoie și a fi curățată, îndiferent că vorbim despre crenguțe, frunze uscate sau chiar flori. Dacă acestea nu sunt curățate, există riscul ca planta să fie sufocată și implicit se va usca.

În timpul primăverii sau al verii, plantele au nevoie de fertilizator. Nu este însă cazul utilizării acestui compus pe timpul iernii,  într-o cantitate la fel de mare ca cea din timpul sezonului cald. De aceea, se recomandă ca pe timpul iernii, fertilizatorul să fie limitat cantitativ. În acest fel, florile vor avea un sol sănătos în timpul primăverii. Începând cu luna martie se recomandă utilizarea fertilizatorului în cazul florilor tale din ghiveci. Dacă ai grijă de plante, ele la rândul lor vor avea grijă de relaxarea ta, putând să te bucuri mereu de frumusețea lor.