Home » Life & Style » Cum se îngrijesc și la cât timp e bine să uzi florile de apartament iarna. Mare atenție la acest detaliu

Cum se îngrijesc și la cât timp e bine să uzi florile de apartament iarna. Mare atenție la acest detaliu

Cojocaru Cristian / 18.11.2021, 11:42
Cum se îngrijesc și la cât timp e bine să uzi florile de apartament iarna. Mare atenție la acest detaliu

Inclusiv iarna trebuie să îngrijești florile de apartament. Află cum să uzi florile și cum să ai grijă de acestea în sezonul rece pentru ca florile tale preferate să înflorească la primăvara și să te bucuri din nou de ele.

Cum să ai grijă de florile de apartament iarna

Cu siguranță știi faptul că în anotimpul rece, florile intră într-o perioadă de repaus vegetativ. Unul dintre cele mai importante lucruri este cum ai grijă de ele, dacă vrei să te bucuri și în anul următor de ele. Desigur, cel mai important lucru este udarea plantelor, astfel că este necesar să știi în primul rând ce tip de plante ai pentru că udarea în exces sau deficitul de apă le-ar putea pune în pericol și usca.

La sfârșitul toamnei sau la începutul iernii, plantele începe perioada de repaus vegetativ. Această perioadă este una de refacere a plantelor după sezonul cald, atunci când acestea au consumat o mare parte din resursele sale pentru a înmuguri și a înflori. În această perioadă de repaus, florile consumă mult mai puțină energie și se pregătesc să înmugurească din noi  în primăvara care urmează.

Așadar, acest lucru necesită o îngrijire aparte și foarte multă atenție din partea ta, dar udarea acestora este de departe cel mai important proces. În general, florile nu au nevoie de prea multă apă, însă acest lucru nu înseamnă că nu au nevoie deloc. Astfel, le poți uda o dată la 1 – 2 săptămâni sau poate chiar mai puțin, în funcție de specie.

În cazul în care pui prea multă apă, atunci riști ca rădăcinile să putrezească sau să dezvolte mucegai. De aceea, este bine să știi cum și cât să uzi plantele de apartament în timpul iernii. Este important să știi ce tip de flori și să ai un minim de cunoștințe despre acestea. Unele dintre cele mai populare plante sunt cactușii.

florile apartament iarna
Prea multa apa ar putea usca florile

Dacă pui prea multă apă riști ca rădăcinile plantelor să putrezească

Aflați în repausul vegetativ, această plantă se udă la aproximativ 3 săptămâni, iar apa trebuie să fie în cantități mici și la temperatura camerei. Ficusul, de asemenea, este o plantă des întâlnită în apartamentele oamenilor, precum și dracena sau alta plante tropicale. Acestea se udă o dată la 2 săptămâni și totodată au nevoie de lumină. Nu uita faptul că și aceste plante au nevoie de apă la temperatura camerei.

Extrem de populare sunt și orhideele, astfel că în perioada sezonului rece, atunci când acestea nu au flori, se udă la aproximativ 2 săptămâni. Totodată, orhideele au nevoie de lumină în mod constant, astfel că pervazul geamului este cel mai potrivit loc. De reținut faptul că nicio plantă nu trebuie așezată pe calorifer pentru că sunt șanse foarte mari ca acestea să se usuce.

Mușcatele sau azaleele trebuie udate foarte rar, doar atunci când pământul este uscat. Dacă solul acestora este umed, atunci rădăcinile florilor ar putea putrezi sau forma mucegai. Același lucru se aplică și în cazul begoniilor. Totodată, atunci când din greșeală punem prea multă apă la plante, trebuie să acordăm o atenție deosebită. Astfel, o floare care a fost udată în exces va avea frunzele ofilite, în timp ce frunzele tinere vor căpăta o culoare galbenă, bobocii se ofilesc iar creșterea frunzelor se va stopa.