Cum se prăjește corect peștele file. Detaliul de care trebuie să ții cont pentru a ieșit perfect

de:
28 03. 2021, 09:16
Cum se prăjește corect peștele file

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Conține grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6 și este o sursă importantă de proteine. Așadar, trebuie inclus cât mai des în dieta noastră. În acest articol, vei afla cum se prăjește corect peștele file pentru a nu se prinde de tigaie. Iată detaliul de care trebuie să ții cont.

Cum se prăjește corect peștele file

Peștele conține foarte mulți nutrienți de care organismul nostru are nevoie. Printre aceștia se numără proteinele, iodul și nenumărate vitamine și minerale. De obicei, speciile mai grase sunt considerate cele mai sănătoase (somonul, păstrăvul, sardinele, tonul sau macroul). Ele sunt bogate în vitamina D, un nutrient solubil în grăsimi de care corpul uman are nevoie. Pentru un stil de viață sănătos, doctorii recomandă consumul a doua porții de pește pe săptămână.

Deși prăjirea peștelui ar putea părea un lucru banal, totuși trebuie să ții cont de câteva trucuri pentru ca acesta să iasă perfect. Așadar, hai să vedem cum se prăjește corect peștele file. În cazul acesta, fileul de somon.

Pașii simpli pentru un gust deosebit

Bucățile de somon de curăță foarte bine de solzi și de oase. O porție se servește, de obicei, în jur de 150 g maximum 200 de g. Se fac două crestături în partea cu pielea, lucru care va împiedica pielea să se strângă atunci se pune fileul în tigaie. Atenție, atunci când se crestează, trebuie avut grijă să nu se taie bucata de pește până jos. Desigur, pielea se poate scoate în cazul în care nu este pe placul tău.

Pentru următorul pas este nevoie de o tigaie foarte bine încinsă. De ce? Pentru că peștele este o proteină. La fel ca oul, și peștele pus într-o tigaie neîncinsă se va lipi și nu ai dori, mai apoi, să stai să razi peștele din tigaie. Înainte de se pune la prăjit, peștele se asezonează cu sare și piper, suficiente pentru a îi da un gust absolut deosebit. Asigură-te ca peștele este ținut puțin la temperatura camerei înainte de a se găti.

Cum se prăjește corect peștele file

După ce s-a încins foarte bine tigaia, se adaugpă uleiul de măsline, după care se pune fileul de pește pe partea cu pielea și se apasă bine cu o spatulă, pentru ca acesta să nu se strângă. În momentul în care fileul de pește a devenit alb pe trei sferturi, acesta se întoarce.

Între timp, se taie o lămâie, se ia tigaia de foc și se stoarce peste pește, după care se pune capacul și se mai lasă la foc un minut, două, maximum. După ce este gata, se scoate pe un șervețel pentru a absorbi uleiul în exces, după care se pune pe o farfurie.

În cazul în care nu știi cu ce garnitură să mănânci fileul de pește, venim noi cu o idee simplă, dar extrem de gustoasă. Ce ai spune de câteva roșii cherry puțin călite în tigaie? Așadar, ia câteva roșii și prăjește-le în ulei de măsline, aromatizat cu o crenguță de rozmarin. Deși ar suna puțin ciudat, te asigurăm că gustul este minunat.

Așadar, peștele este gata, garnitura este gata, nu mai rămâne decât să le savurezi.

Spor în bucătărie și poftă bună!