Home » Life & Style » Cum se prepară apa de orez și de ce este bună pentru flori. Efecte uimitoare

Cum se prepară apa de orez și de ce este bună pentru flori. Efecte uimitoare

Voicu Costin / 22.04.2022, 16:03
Cum se prepară apa de orez și de ce este bună pentru flori. Efecte uimitoare

Apa de orez este un produs ce poate fi obținut în bucătărie foarte ușor. Ele au un aport nutritiv și poate fi folosit pentru a ajuta plantele datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conține. Orezul  este folosit de toată lumea în întreaga lume ca și garnitură la mâncare, iar în țările asiatice este folosit cu precădere ca produs alimentar principal, diferite rețete culinare conțin orez. Cum poate fi folosită apa de orez la plante?

Ce este apa de orez?

Apa de orez este apă obținută fie din fierberea, fie din spălarea orezului. Orezul este un aliment de bază cunoscut la nivel mondial. Mulți oameni din întreaga lume preferă să spele orezul înainte de a-l găti, din cauza prelucrării. Spălarea orezului curăţă praful de pe orez și îl lasă curat, gata de preparare.

Apa de orez poate fi obținută după fierbere. Ea conține amidon și substanțe nutritive benefice și mulți oameni nu strecoară excesul de apă din orezul fiert din acest motiv. Cu toate acestea, apa strecurată după fierberea orezului este benefică pentru plante și conține mai mulți nutrienți decât apa de orez obținută doar prin spălare.

Cum se prepară apa de orez?

Nu trebuie să folosești orezul și să îl arunci. Apa de orez poate fi obținută ca un produs secundar al rutinei de gătit de zi cu zi și reduce deșeurile prin reutilizarea resturilor de orez de la spălare sau înmuiere. Apa de orez poate fi obținută fie prin spălarea boabelor de orez, fie din strecurarea excesului de apă după ce orezul este fiert.

Două metode utilizate pentru obținerea apei de orez

Înmuierea este una dintre cele mai rapide modalități de a obține apă de orez, deoarece presupune doar introducerea orezului în apă pentru a se înmuia.

Metoda după clătire

  • Folosește ½ cană de orez nefiert.
  • Pune-l într-un castron mic.
  • Adaugă 2 – 3 căni de apă în bolul cu orez.
  • Clătește bine orezul timp de 2 – 3 minute.
  • Lasă-l la înmuiat timp de 30 – 45 de minute.
  • După înmuiere, amestecă apa pentru a agita și a amesteca nutrienții care s-au depus.
  • Strecoară apa de orez într-un bol curat.

Metoda după fierbere

  • Pune ½ cană de orez nefiert.
  • Pune orezul în vasul normal de gătit orez.
  • Amestecă bine. Pune-l la foc mediu.
  • Lasă să fiarbă timp de 30 – 45 de minute.
  • Strecoară orezul și păstrează reziduul de apă.
  • În cazul în care reziduul rezultat este prea gros, poți adăuga apă la acesta.

Apa de orez obținută în urma fierberii ar conține mai multe substanțe nutritive decât apa obținută prin spălare. Acest lucru se datorează faptului că acea căldura rezultată din fierbere face ca mai multe substanțe nutritive din orez să fie filtrate în apă.

Beneficii pentru plante

Conține o cantitate mică de îngrășământ care sunt nutrienții esențiali necesari tuturor plantelor și au un efect favorabil asupra oricărei grădini prin accelerarea creșterii plantelor și creșterea producției de recoltă. Apa de orez hrănește rădăcinile plantelor, făcându-le să crească mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente la boli.

De asemenea, amidonul din apa de orez oferă plantei carbohidrații necesari și promovează bacteriile utile, cum ar fi lactobacilii și micorizele care pot fi găsite deja preexistente în sol, pentru a se dezvolta prin furnizarea unei surse de hrană. Apa poate fi folosită pentru a uda plantele de apartament și de grădină. Ea trebuie diluată pentru a putea fi aplicată sub formă de pulverizare.