Home » Life & Style » Cum se prepară sos tartar și cu ce merge de minune să-l mănânci

Cum se prepară sos tartar și cu ce merge de minune să-l mănânci

Cojocaru Cristian / 19.03.2022, 14:41
Cum se prepară sos tartar și cu ce merge de minune să-l mănânci

Această rețetă de sos tartar făcut în casă este ușor de preparat și cu siguranță va fi mult mai bun decât cel cumpărat de la magazin. El are o textură cremoasă și perfectă pentru a fi servită alături de nenumărate preparate. Află cum se prepară și alături de ce rețete merge cel mai bine.

Rețetă de sos tartar pe care o poți pregăti acasă

Acest sos tartar mai bun decât cel cumpărat din magazin și este incredibil de simplu de făcut. Probabil că ai deja majoritatea ingredientelor de care ai nevoie pentru a-l prepara în bucătăria casei tale. Acest sos este excelent în combinație cu peștele și plăcintă cu crab. Rețeta completă este mai jos, dar aici este o prezentare rapidă a fiecărui ingredient. Iată ce vei avea nevoie pentru a face sos tartar de la zero:

Maioneza oferă o bază cremoasă. Poți folosi maioneza cumpărată din magazin sau pentru cel mai bun sos tartar, încearcă să prepari chiar tu maioneza.

Murăturile adaugă aromă sosului. Pentru un gust mai dulce, încearcă în schimb pâine și unt sau murături dulci.

Sucul proaspăt de lămâie este esențial pentru cel mai bun sos tartar. Subțiază sosul, făcându-i consistența perfectă și adaugă o aromă proaspătă.

Caperele sunt un ingredient opțional, deoarece nu le avem întotdeauna în frigider, dar adaugă și mai multă aromă și fac minuni atunci când sunt amestecate cu lămâie și ierburi.

Mărarul proaspăt sau uscat este o necesitate. Dacă nu ai mărar, pătrunjelul este o alternativă bună.

Sosul Worcestershire este un ingredient neobișnuit, dar aduce o notă aparte sosului împreună.

Muștarul Dijon este un alt ingredient opțional, dar dacă îl ai la îndemână, este recomandat cu căldură.

Doar câteva secunde de amestecare transformă sosul într-un amestec cremos și delicios.Pentru cel mai bun sos tartar, pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Pentru un sos mai ușor, cu mai puține calorii, poți schimba maioneza cu maioneză ușoară sau iaurt simplu.

Iată vestea grozavă constă în faptul că acest sos tartar ușor de casă durează aproximativ o săptămână când este păstrat la frigider. Treci peste sosul cumpărat din magazin și servește-l lângă pește preparat în casă, porumb ușor copt, acești creveți prăjiți perfect sau somon pregătit la cuptor.

Sosul tartar este o necesitate atunci când plăcinte cu crab. De asmenea, sosul tartar se combină perfect cu legumele prăjite. Totodată, cartofii pregătiți la cuptor sau feliile de cartofi la cuptor se îmbină perfect cu sosul tartar. Pentru ceva aparte, poți încerca să îl combini cu conopida prăjită.

sos tartar
Sosul tartar se potriveste de minune cu fructele de mare

Cum pregătești sosul tartar

Ingrediente:

  • 1/2 cană maioneza, de preferat cea de casă;
  • murături tocate mărunt;
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie, după gust;
  • 1 lingură capere – ingredient opțional;
  • 1 lingura de mărar proaspăt tocat sau 1 linguriță de mărar uscat;
  • 1/2 până la 1 linguriță sos Worcestershire;
  • 1/2 linguriță muștar Dijon – ingredient opțional;
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Mod de preparare:

Se combină maioneza, murăturile, sucul de lămâie, caperele, mărarul, sosul Worcestershire și muștarul într-un castron mic. Se amestecă bine toate ingredientele până când se omogenizează bine și devine cremos. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Gustă apoi compoziția și ajustează după preferințe cu suc de lămâie, sar și piper. Pentru cea mai bună aromă, acoperă și păstrează la frigider pentru o perioadă minimă de 30 de minute. Se păstrează bine acoperit, la frigider și poate fi consumat timp de o săptămână.