Dacă vrei să faci sos remoulade, atunci trebuie să știi că acest sos are la bază ingrediente precum ulei, maioneză, muștar, usturoi și alte condimente. Este folosit pentru unele garnituri sau chiar și pe felurile principale de mâncare. Acest sos a devenit celebru în toată lumea, iar folosirea lui în diferite ţări ale lumii a încântat mulți oameni. Cum se obține și cum se folosește?
Remoulade este un sos tradițional francez, preparat inițial cu ingrediente precum maioneză, ierburi, capere, murături și, după preferințe, puțin ulei de anșoa sau hrean. Această rețetă de sos a fost reprodus de mai mulți bucătari, iar oamenii și-au creat propria rețeta, în funcție de gusturi. Rețeta originală de sos cuprinde ingrediente precum:
Într-un castron mic amestecați maioneză, muștarul Dijon, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, sosul picant, muștarul integral, usturoiul, caperele, sosul Worcestershire, paprika, ceapă verde, sarea și piperul.
Se lasă compoziția în castron timp de 1 oră pentru ca aromele să se combine, apoi se servește sau se acoperă și se păstrează la frigider. Sosul folosit rece are un gust mai intens și poate exprima anumite arome.
Rémoulade este un sos rece francez pe bază de maioneză. Deși este similar cu sosul tartar, este adesea mai gălbui (sau mai roșu în Luisiana), uneori aromat cu curry și, adesea, conține murături tocate. De asemenea, poate conține hrean, boia, hamsii, capere și o mulțime de alte ingrediente. Initial a fost folosit pentru a fi mâncat cu carne, dar este servit ca si condiment sau ca sos, în principal pentru mâncărurile pe baza de peşte (calcanul mare, cambula aurie, fructe de mare, somon și crab).
Rémoulade este originar din Franța și poate fi găsit acum în toată Europa și în Statele Unite. Este adesea folosit cu cartofi prăjiți, pe deasupra preparatelor din carne de vită și ca un condiment pentru hot dog.
Un ingredient esențial pentru sandvișurile cu roast beef (smørrebrød), precum și versiunea daneză de fish and chips, platică prăjită cu pommes frites.
Este, de asemenea, unul dintre condimentele esențiale ale unui hot dog danez. Remoulade este o versiune modificată a sosului original în stil francez. Este un sos pe bază de maioneză, colorat în galben cu turmeric (sau un praf de pudră de curry), amestecat cu un piure de capere sau castraveți murați și uneori conopidă, varză și morcovi.
Se servește adesea cu pește prăjit.
Folosit în principal cu pește prăjit și ca ingredient al salatelor de cartofi. În jumătatea de sud a țării se servește cu carne de vită fiartă și cartofi.
Este un condiment obișnuit pentru mâncărurile pe bază de pește prăjit, folosit și ca topping pentru friptură de vită. Versiunea daneză este, de asemenea, disponibilă și este folosită pentru o varietate de feluri de mâncare, de exemplu hot dog danezi și smørrebrød danez .
Servit în principal cu pește prăjit.
Numit remulada, sau rar sos duński (sos danez), este un condiment foarte popular pentru fast-food, cum ar fi hot-dog-uri, hamburgeri sau zapiekanka.
Remúlaði este un condiment servit în mod obișnuit cu pește prăjit și pe hot dog, împreună cu muștar, ketchup și ceapă crudă și prăjită.
Se servește de obicei ca şi condiment cu fructe de mare și anumite legume. Sandvișurile cu crab pot fi servite cu remoulade. De asemenea, este foarte frecvent folosit ca şi condiment pentru sandvișuri, în special curcan. Remoulade este cel mai frecvent asociat cu brânză albă. Poate fi oferit și ca sos pentru cartofi prăjiți.
În bucătăria din Louisiana, remoulade tinde să aibă o nuanță roz datorită utilizării muștarului maro, cantități mici de ketchup, piper cayenne și boia de ardei.