Home » Cum să faci orice » Rețetă de sos samurai. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Rețetă de sos samurai. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Alexandru Cazacu / 16.04.2021, 15:05
Rețetă de sos samurai. De ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară

Deși după nume pare că este originar din Japonia, sosul samurai este un sos belgian. Acesta este foarte delicios și perfect alături de niște cartofi prăjiți. Mai de parte îți vom spune cum se prepară și care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă de sos samurai.

Rețetă de sos samurai. De ce ai nevoie și cum îl poți prepara acasă

După cum spuneam sosul samurai este un sos din Belgia, care se poate servi atât alături de delicioșii cartofi prăjiți, dar și cu o friptură suculentă. După ce l-ai încercat, cu siguranță nu te vei mai întoarce la mujdeiul clasic de usturoi. De menționat este faptul că acesta este adesea folosit și în Franța și nu trebuie confundat cu sosul algerian.

Datorită faptului că este foarte popular în Belgia, există nenumărate metode de pregătire a acestui sos. Mai departe noi îți vom arăta una dintre numeroasele rețete de sos samurai. Iată de ce vei avea nevoie pentru a pregăti acest sos, care cu siguranță va fi pe placul familiei și apropiaților tăi.

Pentru această rețetă de sos samurai vei avea nevoie de:

  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • un sfert de lingură macis măcinat (coajă de nucșoară);
  • un sfert de lingură chimen;
  • un sfert de lingură chimion;
  • 2 linguri pudră de roșii;
  • jumătate de cana maioneză preparată în casă (se poate folosi și din comerț);
  • 1 lingură smântână;
  • 1 lingură de pastă de ardei iute;
  • ⅛ lingură șofran;
  • un sfert de lingură zahăr brun;
  • un sfert de lingură sare de Himalaya sau normală;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • piper după gust.

Mod de preparare:

Mai întâi punem tigaia pe foc și care adăugăm uleiul de măsline. După aceasta, punem și usturoiul, care trebuie prăjit, însă trebuie să avem grijă să nu se ardă deoarece va căpăta un gust amar. Acum, adăugăm în ulei și macisul măcinat, semințele de chimen și cele de chimion. Amestecăm totul și lăsăm condimentele să se să se prăjească. După ce acestea s-au prăjit, vom adăuga o lingură de apă și luăm tigaia de pe foc și o lăsăm să e răcească.

După ce s-a răcit, adăugăm amestecul într-un blender și îl mărunțim până obținem o pastă cremoasă și destul de fină. După ce am făcut toate acestea, este momentul să adăugăm sarea și piperul.

Acum nu mai trebuie decât să punem în blender și restul ingredientelor pe care le avem pregătite și să le lăsăm să se amestece până ce toată compoziția devine cremoasă și fină. Așadar, sosul samurai este acum gata. Îl putem folosi pentru diferite feluri de mâncare, de la cartofi prăjiți, până la o friptură delicioasă.

Rețetă de sos samurai. Cum se prepară și care sunt ingredientele
Rețetă de sos samurai. Cum se prepară și care sunt ingredientele

După cum spuneam mai sus, există mai multe moduri în care poate fi pregătit acest sos. O altă modalitate în care putem face sosul samurai este folosind un gălbenuș de ou, ulei, oțet, piper roșu, muștar, apă, zahăr, ardei iute și sare. Totul depinde aici de gusturile fiecăruia. Nu contează ce rețetă vei alege, însă cu siguranță vei mai prepara acest sos după ce îl guști.