Home » Life & Style » Timp liber » Cum să faci sosul glenn de la KFC. Iată rețeta folosită de celebrele restaurante

Cum să faci sosul glenn de la KFC. Iată rețeta folosită de celebrele restaurante

Violeta Badea / 08.04.2021, 10:47
Cum să faci sosul glenn de la KFC. Iată rețeta folosită de celebrele restaurante

Cum să faci sosul glenn de la KFC. Iată rețeta folosită de celebrele restaurante. De multe ori mergem la KFC doar pentru a savura sosul glenn, care merge de minune alături de o porție de cartofi prăjiți și de aripioarele picante de pui. Acum poți prepara acest sos delicios și la tine acasă, deoarece avem rețeta folosită de cei din celebrele restaurante.

Cum să faci sosul glenn de la KFC

Cu toții am mâncat, cel puțin o dată, sosul de usturoi cremos de la KFC. Acesta oferă un gust nemaipomenit cartofilor prăjiți, dar și preparatelor picante de pui. De azi înainte poți prepara acest deliciu chiar la tine acasă, din ingrediente proaspete și bine alese. În plus, se prepară foarte rapid, ușor și îl puteți avea mereu la îndemână, astfel nu va mai trebui să vă deplasați până la primul KFC pentru a vă putea bucura de gustul lui.

Sosul glenn preparat acasa
Sosul glenn preparat acasa

Ingrediente

  • doi căței mari de usturoi
  • o linguriță de oțet
  • o linguriță de muștar
  • trei linguri de ulei
  • un gălbenuș de ou
  • o lingură de smântână
  • o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie
  • puțină sare
  • un pic de zahăr

Mod de preparare

Pentru început se curăță cățeii de usturoi, se adaugă într-un bol și se zdrobesc foarte bine. Peste ei se adaugă muștarul, oțetul și sarea. Amestecăm totul cu ajutorul unui blender și insistăm până obținem o pastă fină și cremoasă. Adăugam gălbenușul, smântână, zahărul și amestecam bine toate aceste ingrediente. După ce s-a omogenizat totul, se adaugă trepatat ulei și zeamă de lămâie, după gust. Totul este gata! Spor la treabă și poftă bună!

Acest produs se găsește din anul 2018 și în magazinele Lidl. Statisticile arată că mai mult de opt milioane de astfel de sosuri de vând în fiecare an. Sosul glenn se regăsește în ambalaj de 325 de grame și este uşor de recunoscut datorită etichetei cu celebra imagine a colonelului Sanders.

Sosul Glenn se gaseste si in magaziele Lidl
Sosul Glenn se gaseste si in magaziele Lidl

Despre KFC

Kentucky Fried Chicken (KFC) este unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante de tipul fast-food din lume, vânzând cu prioritate preparate din pui, cartofi prăjiți, hamburgeri, și cheeseburgeri. Renumita companie a avut vânzări de 3,6 miliarde lei anual și circa 750.000 de angajați la nivel mondial. În plus, deține peste 15.000 de restaurante în 109 țări, din care 5.200 sunt în Statele Unite ale Americii.

Celebrele restaurante se regăsesc și în țara noastră din anul 1997, iar primul a fost cel de pe Bulevardul Magheru din București. KFC a fost adus în România în sistem de franciză de compania US Food Network, aflată în portofoliul grupului Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

De-a lungul timpului, KFC și-a extins lanțul de restaurante la nivel naţional, ajungând în prezent la 63 de unități, pânăîn 2017. De asemenea, renumita companie a deschis și primul Coffee Corner în incinta restaurantului KFC Unirea Shopping Center din București unde iubitorii de cafea își pot alege sortimentele preferate dintr-o gamă variată de produse, având la dispoziție și o diversitate de prăjituri şi produse de viennoiserie, precum croissants sau pain au chocolat și alte băuturi calde și reci.

Colonelul Sanders este emblema KFC și ocupa locul 2 în rândul personalităților cele mai populare în SUA. Administrată de noii proprietari, societatea pe acțiuni Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid, iar în ianuarie 1969 a fost listată la bursa din New York. Peste 3500 de restaurante din întreaga lume au început să opereze sub licență în momentul în care Heublein Inc. a achiziționat KFC Corporation pentru 285 milioane de dolari.