Home » Life & Style » Rețetă de burgeri pas cu pas. Cum prepari, acasă, cei mai buni burgeri și de ce ai nevoie

Rețetă de burgeri pas cu pas. Cum prepari, acasă, cei mai buni burgeri și de ce ai nevoie

Manolică Anca / 08.02.2021, 16:00
Rețetă de burgeri pas cu pas. Cum prepari, acasă, cei mai buni burgeri și de ce ai nevoie

Rețetă de burgeri pas cu pas. Preparați acasă, aceștia sunt o alternativă mult mai sănătoasă la bugerii pe care îi găsim la fast-food. Știm exact ce ingrediente folosim și evităm, astfel, aditivii, conservanții și alte substanțe nu tocmai sănătoase. Iată cum prepari, acasă, cei mai buni burgeri și de ce ai nevoie.

Rețetă de burgeri pas cu pas

Cine poate refuza un burger rumenit şi suculent? Și unde mai pui că este și foarte ușor și rapid de preparat acasă, cu ingredientele dorite. Iată o reţetă de burgeri care îi va satisface până şi pe cei mai pretenţioşi oaspeți.

Ingrediente pentru burgeri

  • 800 g carne tocată vită
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 praf de piper
  • 1 lingură ulei de măsline

Ingrediente pentru ceapa caramelizată

  • 3 cepe mari
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de sare
  • ½ linguriţă zahăr brun
Rețetă de bugeri pas cu pas
Rețetă de bugeri pas cu pas

Ingrediente pentru sos

  • 200 g brânză gorgonzola
  • 100 ml de smântână lichidă

Pentru servit:

  • 8 chifle mici
  • frunze de rucola sau salata preferată

Mod de preparare rețetă de burgeri

Se curăță ceapa, se taie julien şi se pune la călit în ulei, cu un praf de sare și zahărul brun. Se ține la foc mic, amestecând constant, până ce va scădea toată zeama și se va carameliza. Se lasă la răcit, timp î care se condimentează carnea de vită cu sare și piper, se pune uleiul de măsline, se omogenizeză și se lasă vreme de aproximativ 30 de minute la temperatura camerei.

Cu mâinile se formează opt miniburgeri care se rumenesc pe grătar sau în tigaia grill, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Separat, într-o oală mică se toarnă smântâna lichidă, se adaugă brânza gorgonzola ruptă în bucătele, se pune la foc mic și se dă un clocot până devine un sos. La final, se taie chiflele în jumătate, și se formează burgerii, punând în fiecare câte o chiftea, ceapă caramelizată, sos gorgonzola şi frunze din salata preferată.

Cum prepari cei mai gustoși cartofi prăjiți

Și pentru că, de obicei, la burgeri se adaugă lângă și niște cartofi prăjiți, noi îți dezvăluim un truc secret pentru ca aceștia să iasă absolut delicioși.

Ingrediente

  • 300-400 g de cartofi roz
  • 500 ml de ulei
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare
Rețetă pentru niște cartofi prăjiți delicioși
Rețetă pentru niște cartofi prăjiți delicioși

Mod de preparare

Cei mai buni și gustoși cartofi buni de prăjit sunt cei care au coaja roz. Se pot prăji în diferite tipuri de ulei: de rapiță, floarea soarelui, de măsline, de susan, etc. Cei mai buni sunt cei prăjiți în untură de porc sau de pasăre, însă fiecare are gusturi diferite și unora s-ar putea să nu le placă.

Cartofii se curăță și se taie felii mai subțiri sau mai groase (rondele sau chipsuri), bare mai subțiri sau mai groase. Dacă sunt tăiațu ca bare mai groase, aceștia vor fi mai moi și se vor prăji mai greu. Dacă sunt mai subțiri, procesul de prăjire este mai rapid și vor ieși mai croncați. Aceștia se spală în mai multe ape, până ce ultima va rămâne limpede în totalitate. Mai apoi, se pun la scurs într-un șervețel de bucătărie.

Prăjirea cartofilor se face în baie de ulei, iar în momentul în care uleiul clocotește, se vor adăuga cartofii. Este necesar ca aceștia să fie acoperiți în totalitate de ulei. Imediat se va forma o crustă și nu se vor lipi. Dacă se pun cartofii în uleiul rece, cartofii vor fi moi si se vor lipi între ei. Prajirea se va face la foc maxim și poate dura între 6 și 10 minute, în functie de cât de mari au fost tăiați și cât de crocanți doriți să fie. Pentru cartofii moi, momentul în care se vor face aurii, indică faptul că ar trebui scoși.

Important de menționat este că nu se amestecă în cartofi și nici nu se acoperă cu un capac. După 3-4 minute de prăjire, se mișcă, ușor, tigaia pentru a evita ca aceștia să se lipsească între ei.

Spor în bucătărie și poftă bună!