Home » Life & Style » Timp liber » Piersici umplute cu cremă. Rețeta pentru prăjitura copilăriei de la JamilaCuisine

Piersici umplute cu cremă. Rețeta pentru prăjitura copilăriei de la JamilaCuisine

Violeta Badea / 14.04.2021, 11:31
Piersici umplute cu cremă. Rețeta pentru prăjitura copilăriei de la JamilaCuisine

Piersici umplute cu cremă. Rețeta pentru prăjitura copilăriei de la JamilaCuisine. Vă amintiți de piersicile umplute cu cremă ale copilăriei? Ei bine, astăzi ți-am pregătit un articol în care îți prezentăm această rețetă absolut delicioasă. Acest desert aparent sofisticat, dar destul de ușor de preparat, merită încercat indiferent de anotimp. Iată cât de simplu se prepară!

Piersici umplute cu cremă

În urmă cu câțiva ani, piersicile umplute cu cremă erau preferatele tuturor la orice eveniment, petrecere sau zi de naștere. Pe lângă tradiționalul tort, platourile erau mereu pline cu aceste minunății, iar invitații erau fermecați de gustul delicios și aspectul lor absolut spectaculos.

La prima vedere pare o rețetă destul de migăloasă, dar pe parcurs vă veți convinge că nu este deloc așa. În plus, vă veți îndrăgosti pe loc de piersicile umplute cu cremă și veți repeta experiența cu prima ocazie. În continuare vă vom prezenta ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare.

Piersici umplute cu crema
Piersici umplute cu crema

Ingrediente

Pentru fursecuri:

  • 130 ml de lapte
  • 500 de grame de făină
  • 100 de grame de unt
  • 10 grame praf de copt
  • două ouă
  • o lingură extract de vanilie
  • 120 de grame de zahăr
  • sare, după gust

Pentru cremă:

  • 100 de grame de nucă măcinată
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 100 de grame de unt
  • 150 de grame de dulceață de caise
  • o lingură de esență de rom
  • 30 de grame de cacao

Pentru decor:

  • 300 ml de lapte (trebuie să avem două boluri cu 150 de ml)
  • colorant gel roșu
  • 200 de grame de zahăr tos

Mod de preparare

Pentru început, vom pregăti fursecurile. Într-un vas punem untul, zahărul și amestecăm foarte bine, până obținem un fel de cremă. Apoi, adăugăm cele două ouă, sarea și extractul de vanilie sau esență de vanilie. Amestecăm bine toată compoziția până se omogenizează. În continuare adăugăm laptele, făina și praful de copt. Continuăm să amestecăm până se încorporează toate ingredientele și vom obține un aluat la final. Acesta trebuie să fie moale șu puțin lipicios.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt vom așeza biluțele formate din această cocă. Acestea trebuie să aibă mărimea și forma unei nuci. Le coacem timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 170 de grade celsius până se rumenesc ușor. După ce am scos fursecurile de la cuptor, le lăsăm să se răcească complet, iar apoi le scobim la interior pentru a putea să le umplem cu cremă.

Atenție! Miezul din fursecuri se păstrează, deoarece îl vom adăuga în cremă. Resturile se pun într-un bol și se mărunțesc puțin în robotul de bucătărie, astfel vor căpăta aspectul unui pesmet. Deasupra adăugăm nuca măcinată, cacao și zahărul pudră. Amestecăm totul cu un tel, apoi se adaugă untul moale, dulceața de caise și esența de rom. La final vom obține crema.

Umplem cu cremă fursecurile și le lipim două câte două. Apoi, le dăm departe și ne ocupă de pregătirea decorului. Astfel, punem câte 150 de ml de lapte în două boluri. Punem colorant roșu într-unul, iar in celalalt galben. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumătate, iar cealaltă jumătate prin colorantul roșu. Le dăm imediat și prin zahăr și le așezăm pe un platou. Le punem la frigider pentru câteva ore, dar cel mai bine este să le lăsați peste noapte. Spor la treabă și poftă bună!