Home » Life & Style » De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin. Incredibil ce s-a petrecut la 2 luni de la moartea celebrului actor

De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin. Incredibil ce s-a petrecut la 2 luni de la moartea celebrului actor

Alexandru Cazacu / 05.04.2021, 11:14
De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin. Incredibil ce s-a petrecut la 2 luni de la moartea celebrului actor

De moarte și de impozite nu scapă nimeni, spune o vorbă. Cu toate acestea, singurul gând reconfortant este că măcar atunci sufletul va fi cu adevărat liniștit. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul celebrului Charlie Chaplin.

De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin

Mai exact, pe 1 martie 1978, doi hoți de morminte (unul bulgar, iar altul polonez) au furat sicriul în care se odihnea Charlie Chaplin. Cei doi au cerut familiei ”Vagabondului” 600.000 de dolari drept răscumpărare, iar mai apoi coboară la suma de 100.000. Se pare că bărbații nu au primit niciodată această sumă, dar au și uitat unde au reînhumat corpul neînsuflețit.

În dimineața zilei de 1 martie 1978, după câteva ore de muncă pe ploaie, cei doi profanatori scot sicriul lui Charlie Chaplin din pământ, îl urcă într-o camionetă și dispar. Unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor decedase la 27 decembrie și înmormântat în cimitirul Corsier-sur-Vevey (Elveția).

Răscumpărarea cerută de profanatori

A doua zi, pe 2 martie 1978, soția regretatului actor, Oona Chaplin, a primit un telefon de la poliția elvețiană prin care a era anunțată că trupul soțului său a dispărut din cimitirul de lângă lacul Geneva, unde fusese înmormântat.

La scurt timp, văduva lui Charlie Chaplin a fost contactată telefonic de cei doi hoți care i-au cerut o răscumpărare de șase sute de mii de dolari pentru corpul celebrului actor. Se pare că cei doi hoți de morminte au lansat și amenințări la adresa copiilor văduvei. Cu toate acestea, doamna Chaplin, nu s-a lăsat impresionată de amenințările infractorilor remarcând, se pare, că: ,”Charlie ar considera asta, mai degrabă, ridicol.”. Așadar, de la 600.000 de dolari, profanatorii au coborât la 100.000, dar nici pe aceștia nu i-au primit.

De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin. Incredibil ce s-a petrecut la 2 luni de la moartea celebrului actor
De ce a fost răpit cadavrul lui Charlie Chaplin. Incredibil ce s-a petrecut la 2 luni de la moartea celebrului actor

Cum au fost prinși cei doi hoți de morminte

Pentru a-i prinde pe hoți, autoritățile au început să înregistreze convorbirile telefonice ale văduvei. De asemenea, polițiștii au început să monitorizeze și toate cele două sute de cabine telefonice din zonă. Așadar, peste câteva săptămâni strategia acestora a dat roade și infractorii au fost prinși. Cei doi erau refugiați europeni, unul din Polonia și altul din Bulgaria, și lucrau ca mecanici auto.

Hoții reîngropaseră trupul lui Charlie Chaplin într-un lan de cereale situat la nici doi kilometri de casa defunctului. Însă, cum în Elveția plouă non stop, plantele au crescut, zona s-a modificat considerabil, iar aceștia nu mai găseau locul. Pentru căutare, autoritățile au adus nenumărate forțe, iar după alte câteva zile, trupul marelui actor este găsit într-un lan de grâu, în apropierea castelului familiei.

Astfel, trupul neînsuflețit a lui Charlie Chaplin a fost reînmormântat la locul său inițial de odihnă. Cu toate acestea, familia a hotărât ca de această dată să îi acopere mormântul cu o placă grea de beton pentru ca nimeni să nu se mai poată atinge de trupul lui Charlie Chaplin. Ulterior, cei doi hoții de morminte; polonezul Roman Wardas (24 de ani), și bulgarul Gancio Ganev (38 de ani) sunt arestați și și-au primit pedepsele pe care le meritau.