Home » Life & Style » De ce frunzele florilor se îngălbenesc și ce remediu simplu ai la dispoziție. Acest amestec face minuni

De ce frunzele florilor se îngălbenesc și ce remediu simplu ai la dispoziție. Acest amestec face minuni

Voicu Costin / 14.04.2022, 14:00
De ce frunzele florilor se îngălbenesc și ce remediu simplu ai la dispoziție. Acest amestec face minuni

Atunci când vine primăvara, ne dorim ca și casa noastră să fie plină de flori care mai de care mai frumoase, mai viu colorate și mai verzi. După o perioadă de timp, este posibil ca unele plante din ghiveci să se îngălbenească și să trebuiască să faci ceva în privința asta, pentru a nu pierde florile. Care sunt cele mai frecvente cauze ce duc la îngălbenirea frunzelor și ce trebuie să faci pentru a salva planta?

Cauze care duc la îngălbenirea frunzelor florilor

Udarea în exces

Cum se manifestă floarea: frunzele se îngălbenesc și sunt moi, ușor veșted.

Cum aduci floarea la viață: Transplantează planta într-un ghiveci nou, cu găuri de drenaj. Adaugă un sol format din pământ, amestecat cu nisip, pentru ca apă în exces să se poată scurge cu ușurință.

Prea puțin soare

Cum se manifestă floarea: frunzele se decolorează și încep să se îngălbenească.

Sfaturi de urmat: Mută planta mai aproape de fereastră sau în balcon ori în grădină dacă ai posibilitatea, pentru a avea mai multă lumină.

Deshidratare

Cum se manifestă floarea: frunze uscate, ușor crocante la atingere.

Cum aduci floarea la viață: Udă planta în mod regulat ținând cont de necesitățile acesteia.

Dăunători

Cum se manifestă floarea: insecte de dimensiuni mici sau mari ce trăiesc pe frunzele plantei și se hrănesc cu acestea.

Sfaturi de urmat: Stropește planta cu ulei de neem sau spray special pentru combaterea dăunătorilor.

Alte motive pentru care plantele se îngălbenesc sunt lipsa mineralelor din sol. Iată cum îți poți da seama ce deficiențe are planta și ce poți face pentru a o salva.

Deficiență de potasiu

Cum se manifestă floarea: marginile frunzelor se îngălbenesc

Ce trebuie să faci: rade coajă de citrice și adaug-o în ghiveci. Peste aceasta adaugă un strat de compost pe bază de fructe și legume. Astfel, planta își va reveni în scurt timp, dacă acesta este carența pe care o are.

Deficiență de calciu

Cum se manifestă floarea: frunzele își schimbă forma.

Cu trebuie să procedezi: Dacă solul plantei este unul acid, adaugă puțin lime, în schimb, dacă este alcalin, adaugă puțin ipsos ori coji de ouă bine pisate.

Deficiență de zinc

Cum se manifestă floarea: frunzele se decolorează ușor în zona venelor.

Cum procedăm în acest caz: stropește planta cu extract de alge de mare.

Cum te ajută Sarea Epsom

Sarea Epsom este cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, care variază de la calmarea durerii de artrită, până la ameliorarea stresului. Cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu, sarea Epsom, așa cum îi spune și numele, este o combinație de magneziu și sulf, ambele substanțe deosebit de importante pentru creșterea plantelor.

Există mai multe modalități pentru a folosi sarea Epsom. Pentru prevenție, pune două linguri cu sare într-un castron cu apă și udă plantele cu această soluție, o dată pe lună. Dacă îți dorești rezultate mai rapide, pulverizează florile cu aceeași soluție. Pentru un plus de minerale, zdrobește câteva coji de ou și pune-le în solul florilor. De asemenea, poți adăuga și o linguriță de scorțișoară, deoarece aceasta are proprietăți antifungice.