Home » Life & Style » De ce nu e bine să dormi pe canapea. Cel puțin 6 motive

De ce nu e bine să dormi pe canapea. Cel puțin 6 motive

Cojocaru Cristian / 12.02.2022, 15:46
De ce nu e bine să dormi pe canapea. Cel puțin 6 motive

Știm cu toții cât de greu poate fi să dormi pe canapea, mai ales că nu sunt concepute pentru asta. Chiar dacă uneori simțim nevoia să tragem un pui de somn după-amiaza sau să stăm întinși acolo citind o carte sau ne uităm la televizor, acestea nu sunt concepute pentru ca oamenii să se întindă perioade lungi de timp. Află care sunt principalele motive pentru care nu este bine să dormi pe canapea.

Motivele pentru care nu este bine să dormi pe canapea

Deoarece greutatea nu este susținută la fel ca o saltea, corpul tău nu este pe deplin relaxat. Astfel, te poți confrunta cu mai multe probleme atunci când dormi pe canapea, în special asupra corpului tău. Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să eviți somnul pe canapea.

Poziție greșită când dormi

Acesta lucru este ceva obișnuit de care suferă cei care dorm pe canapea: o poziție proastă de dormit. O poziție nefavorabilă îți poate afecta în cele din urmă spatele, îți poate afecta mușchii gâtului, ducând la oboseală și neliniște, iar ulterior poți ajunge la afecțiuni medicale mai grave. Deoarece suntem proiectați să dormim pe o parte, avem nevoie de suficient sprijin pentru a o face liber, dar pe o canapea, această poziție de dormit poate fi dificil de atins, făcându-ne să pierdem mult din somn și, în cele din urmă, să ne trezim mult mai obosiți decât normal.

Materialul canapelei nu este potrivit

Materialul canapelei nu este același cu cel al unei saltele. Aici nu vine vorba doar despre poziția pe care corpul tău o adoptă, având în vedere că o canapea nu poate susține în mod egal greutatea corpului, dar nici căldura nu este absorbită la fel precum în cazul unei saltele. Acest lucru se întâmplă din cauza materialelor folosite în fiecare canapea, majoritatea canapelelor nefiind concepute să absoarbă multă căldură în timp ce altele absorb prea mult.

dormi pe canapea
Dormitul pe canapea iti poate provoca serioase dureri de spate

Dureri de spate

Durerea de spate nu este ceva care poate începe doar din cauza unei anumite leziuni, boli sau accident. Majoritatea persoanelor care suferă de dureri de spate, încep să o simtă treptat. Acest lucru poate proveni de la adoptarea unei poziții greșite în timp ce stai, mergi sau dormi. În plus, s-ar putea să nu simți nimic, dar într-o zi s-ar putea să te trezești cu dureri crunte de spate. Dormitul pe canapea poate crește presiunea asupra coloanei vertebrale, ceea ce face mult mai probabil ca organismul să crească durerile de spate pe termen lung. Fă-ți o favoare și obține un pat conceput pentru a ameliora durerile de spate.

Lumina

Aproape toată lumea are o canapea în living, unul dintre cele mai luminate locuri de pe case. Așadar, atunci când te odihnești pe canapea, este mai puțin probabil să fii într-un mediu complet întunecat, unul dintre cele mai importante lucruri de care avem nevoie pentru a dormi bine. A dormi pe canapea înseamnă a fi supus la mai multă iluminare și lumini, așa că este mai probabil să fim deranjați și să ne trezim din somn.

Potențialele distrageri

Pe lângă faptul că somul este mai predispus la iluminare supărătoare, dormitul pe canapea poate însemna și mult mai multe distrageri pentru noi. Nu numai că avem mai multe șanse să avem un televizor, un computer sau orice altceva care ne poate distrage atenția, dar avem mai multe șanse să fim întrerupți în mijlocul odihnei noastre de altcineva, mai ales când trăim împreună cu alți oameni.

Insomnie

Din cauza faptului că alinierea coloanei vertebrale nu este realizată într-un mod corect, dormitul pe canapea ne-ar putea determina să ne foim întreaga noapte. Acest lucru cauzează insomnii pe care corpul tău le va simți la scurt timp.