Home » Life & Style » De ce să adaugi aspirină în mașina de spălat. Trucul simplu despre care se spune că are rezultate uimitoare

De ce să adaugi aspirină în mașina de spălat. Trucul simplu despre care se spune că are rezultate uimitoare

Toader Mihai / 19.02.2021, 13:22
De ce să adaugi aspirină în mașina de spălat. Trucul simplu despre care se spune că are rezultate uimitoare

Meritule acidului acetilsalicilic, sau mai cunoscutei aspirine, în prevenirea sau tratarea diferitelor probleme de sănătate, cu precădere a celor cardiace, sunt deja foarte cunoscute de toată lumea. Însă, pe lângă beneficiile în domeniul sănătății, aspirina mai are o mulțime de alte întrebuințări. În acest articol vei afla de ce este bine să adaugi aspirină în mașina de spălat și la ce rezultate uimitoare conduce.

De ce să adaugi aspirină în mașina de spălat

Pe lângă tratarea anumitor probleme de sănătate, aspirina mai are o mulțime de alte întrebuințări. Iar în cele ce urmează, vom descoperi de ce este bine să adaugi aspirină în mașina de spălat. Gospodinele vor fi foarte fericite să afle acest truc, pentru că, atunci când vine vorba de curățenie, se pot obține rezultate incredibile chiar și cu cele mai simple produse pe care le avem în casă. Nu va mai fi nevoie să arunci banii pe produse scumpe, care promit multe.

Atunci când e creăm o ținută, suntem întotdeauna atenți ca piesele vestimentare să se potriveasca, dar la fel de atenți trebuie să fim și atunci când vine vorba de îngrijirea acestora. După mai multe spălări, textura hainelor începe să se deterioreze și își piardă din culoare. Dacă în mod normal ai apela la produsele din magazine pentru a rezolva în această problemă, ei bine află că aspirina poate face minuni cu hainele tale.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi în cuva mașinii de spălat, peste haine, câteva pastile de aspirină și vei vedea cum hainele tale își vor păstra culoarea vie mai mult timp. În plus, aceasta este recomandată și în cazul hainelor albe. În timp, albul se transformă în gri, iar înălbitorul poate distruge materialul. Aspirina ajută la păstrarea albului în țesătură mai mult timp, fără a distruge materialele. Pentru a avea rezultate rapide, specialiștii recomandă să fie adăugate 5 pastile de aspirină în mașină, la fiecare spălare.

Aspirina îndepărtează petele de transpirație de pe haine
Aspirina îndepărtează petele de transpirație de pe haine

Alte întrebuințări ale aspirinei în gospodărie

După cum am menționat și anterior, aspirina nu este benefică doar în tratarea anumito afecțiuni, ci are mult mai multe întrebuințări. Dacă am aflat de ce e bine să adaugi aspirină în mașina de spălat, acum hai să cum mai poate fi folosită aspirina în gospodărie.

  • Îndepărtează petele de transpirație de pe haine – nu este neapărat să fie pusă în cuva mașinii de spălat. Dizolvă o aspirină în apă caldă și aplică amestecul pe petele de transpirație de pe haine. Lasă să acționeze peste noapte și apoi spală-le ca de obicei;
  • Elimină depunerile de săpun – dacă nu știi cum să mai scapi de petele de săpun de pe cadă, ei bine, amestecă cinci pastile de aspirină pisate cu produsul de curățare pe care îl folosești în mod obișnuit, aplică și lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră;
  • Ajută la repornirea bateriei de la mașină – introdu două tablete de aspirină în baterie, iar acidul acetilsalicilic va reacționa cu acidul sulfuric din baterie, împreună încărcând bateria mașinii pentru o ultimă oară, suficient cât să ajungi rapid la un service auto;
  • Este de ajutor și în grădină – specialiștii au obiceiul de a pisa pastile de aspirină pentru ca apoi să folosească praful ca agent de creștere a rădăcinii plantelor sau le amestecă cu apa. Această metodă se folosește la tratamentul antifungic al solului (atenție la cantitate, pentru că poate arde rădăcinile). În cazul tratării solului, doza normală este o jumătate de tabletă sau o aspirină întreagă la un litru de apă.