Home » Știri » 7 greșeli care îți pot strica mașina de spălat. Ce este interzis să faci

7 greșeli care îți pot strica mașina de spălat. Ce este interzis să faci

Violeta Badea / 17.02.2021, 11:53
7 greșeli care îți pot strica mașina de spălat. Ce este interzis să faci

7 greșeli care îți pot strica mașina de spălat. Ce este interzis să faci. Mașina de spălat reprezintă o necesitate. Probabil ai aflat de la părinții tăi cât de greu le era să spele rufele de mână, iar unele pete erau absolut imposibil de scos. Astfel, că trebuie să ai foarte mare grijă de mașina ta de spălat ca să nu se strice și să-și facă treaba cât mai mulți ani. În acest articol veți afla care sunt greșelile pe care le facem atunci când folosim acest aparat și cum îi putem prelungi viața.

7 greșeli care îți pot strica mașina de spălat

De cele mai multe ori, noi suntem principalii vinovați atunci când mașina de spălat se strică, deoarece nu respectăm instrucțiunile și facem numeroase greșeli atunci când o folosim. Specialiștii au realizat un studiu recent care arată faptul că una din trei maşini are nevoie de reparaţii în primii şase ani de utilizare. În continuare vă vom prezenta care sunt cele mai frecvente lucruri pe care le facem și nu sunt deloc recomandate pentru durata de viață a mașinilor de spălat.

Nu trebuie sa umplem sertarul cu detergent
Nu trebuie sa umplem sertarul cu detergent

1. Folosești prea mult detergent

Mulți oameni au tendința de a folosi cât mai mult detergent, deoarece au impresia că, în acest mod, hainele se vor spăla mai bine. Acest lucru este fals! Specialiștii care repară mașinile de spălat ne recomandă să folosim doar jumătate din sertar.

Utilizarea unei cantități mari de detergent poate duce la probleme mari, cum ar fi excesul de spumă care poate bloca întregul mecanism al mașinii. De asemenea, sertarul pentru detergent trebuie curățat frecvent pentru a îndepărta orice reziduri de detergent sau balsam. În caz contrar, acestea pot bloca orificiile din sertar și pot apărea scurgeri din acesta.

2. Curățăm filtrul foarte rar sau deloc

Filtrele de la mașinile de spălat sunt foarte importante, deoarece acolo se acumulează tot felul de scame sau lucruri care nu ar avea ce să caute în cuvă. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu mașina de spălat. Furtunul poate fi desfăcut iar filtrul scos și curățat.

3. Punem prea multe haine la spălat

Chiar dacă aveți o grămadă de haine de spălat, nu este o idee bună să siprasolicitați mașina. În primul rând, hainele nu se vor curăța bine. În al doilea rând, suprasolicitarea mașinii de spălat va scurta durata de viață a pieselor sale. De asemenea, hainele trebuie aranjate cât mai uniform în interiorul cuvei, nu înghesuite într-o parte sau alta.

Nu este recomandat sa umplem masina de rufe
Nu este recomandat sa umplem masina de rufe

4. Mașina de spălat trebuie așezată pe o suprafață cât mai plană

Uneori mașina de spălat se zdruncină foarte tare, mai ales când ajunge la programul de stoarcere. Astfel, podeaua trebuie să fie complet plană pentru ca anumite piese sau părți să nu se strice mai repede decît este cazul.

5. Folosim detergentul greșit

Există anumiți detergenți speciali creați pentru mașina de spălat. Ei bine, doar pe aceia trebuie să-i folosim. În cazul în care folosiți alt detergent, acesta poate produce foarte multă spumă care strică mașina de spălat.

6. Nu folosim un produs anticalcar

Cel mai mare dușman al unei mașini de spălat este calcarul. Astfel, folosirea unui produs anticalcar devine o necesitate, mai ales dacă locuiţi într-o zonă în care apa are o duritate mai mare. De asemenea, există și o metodă naturală şi eficientă pentru a scăpa de el. Se punc doi litri de oţet în sertarul pentru detergent, apoi tot acolo se adaugă 200 de grame de bicarbonat de sodiu. Se porneşte maşina (fără rufe) la un program mediu de funcţionare şi se va curăţa singură.

7. Mașina de spălat trebuie aerisită

Este foarte important ca după fiecare spălare să lăsați deschisă uşa maşinii pentru a permite uscarea. În acest fel, se previne formarea mirosurilor şi a mucegaiului, în interiorul aparatului.