Home » Life & Style » Cum să îți faci hainele să miroasă bine în garderobă. 4 metode simple și ușoare

Cum să îți faci hainele să miroasă bine în garderobă. 4 metode simple și ușoare

Ileana Mladinoiu / 28.12.2020, 10:48
Cum să îți faci hainele să miroasă bine în garderobă. 4 metode simple și ușoare

La fel ca aroma de cafea care iese din bucătărie dimineața sau cea a pâinii fierbinți din brutării, parfumurile au un limbaj propriu și este întotdeauna plăcut atunci când hainele scoase din garderobe miros bine.

Cum faci ca hainele să aibă un miros plăcut în garderobă

La fel ca fiecare cameră sau parte a casei dvs., un dressing trebuie să fie bine aerist, dacă doriți ca acesta să miroasă întotdeauna bine. Uneori, un detergent bun pentru rufe și un balsam cu un miros plăcut nu sunt suficiente pentru a menține un miros pe măsura așteptărilor.

Un motiv de a vă propune “rețete” naturale pentru a vă face dulapurile și hainele să miroasă uimitor. Încercați-le și garantăm că veți fi fericiți să vă pregătiți dimineața pentru a merge la serviciu.

Garderobă
Garderobă

Săpun în țesătură

Așezate pe un raft din dulapul dvs. sau alunecate într-un sertar, barele de săpun vor difuza aroma în jurul lor. Săpunurile cu miros puternic funcționează cel mai bine. Așa că, veți avea nevoie de săpunul preferat, țesătură ușoară, un ac și ață.

Scoateți săpunul din ambalaj și așezați-l deasupra țesăturii. Tăiați țesătura, astfel încât să puteți înfășura cu ușurință săpunul în ea. Cu acul “prindeți” săpunul în țesătură. Va permite mirosului să scape în timp ce vă protejează hainele de elementele grase conținute în săpun.

Spray cu aromă de bergamotă

Faceți-vă propriul spray pentru țesături pentru a vă parfuma cu ușurință lenjeria, mobilierul sau îmbrăcămintea. Alegeți uleiul esențial preferat pentru un spray pe placul dvs. Veți avea nevoie de un pulverizator, 15 picături de ulei esențial la alegere (cum ar fi bergamota) și 2 linguri de apă florală de hamamelis, precum și apă.

Adăugați uleiul esențial și apa florală în sticla pentru pulverizare și completați cu apă. Agitați și pulverizați (efectuați anterior un test pe o cârpă albă pentru a verifica dacă nu pătează).

Pliculețe de lavandă

Sunt perfecte pentru a adăuga un parfum foarte subtil hainelor din șifonier. Veți avea nevoie de lavandă uscată, o țesătură ușoară sau hârtie de țesut și un șnur. Puteți face, de asemenea, pliculețe mici cu țesătura, dar pentru a merge mai repede, puteți întinde pur și simplu țesătura pe o masă, adăugați 2 linguri de lavandă în centru. Adunați marginile țesăturii și închideți-le cu șnurul.

Pliculețe de lavandă
Pliculețe de lavandă

Glisați aceste pungi între hainele pliate, în bagajele dvs. sau în sertarele comodei.

Săruri de baie pentru parfumarea dressingului

Sărurile de baie, deși sunt plăcute doar în baie, sunt adesea depozitate inutil în dulapul dvs. Puneți-le în dressing într-o pungă mică de tifon. Mirosul lor plăcut se va răspândi acolo și, de asemenea, au capacitatea de a absorbi umezeala, prevenind răspândirea mirosurilor dezagreabile sau a mucegaiului.

Depinde de dvs. ce săruri de baie alegeți, astfel încât hainele și accesoriile să fie ușor parfumate.

Alte sfaturi

Nu uitați să vă dezinfectați vestiarul în mod regulat. Trebuie să recunoaștem că ne golim foarte puțin șifonierul sau dressingul pentru a-l curăța regulat. Dacă nu ați golit dulapul de mult timp, scoateți tot conținutul acestuia și dezinfectați-l.

Dacă garderoba sau dressingul dvs. sunt din lemn, curățați toțul, inclusiv rafturile, cu puțină apă și oțet alb-un clasic al curățării naturale. Uscați cu o cârpă moale uscată. Aerisiți garderoba înainte de a vă pune lucrurile înăuntru.

Dacă ați vopsit pereții sau rafturile din dulap, vă recomandăm să-l curățați cu puțină apă și oțet alb. Dacă aveți căptușit interiorul dulapului, pur și simplu aspirați cu o perie duză și terminați cu o cârpă uscată.