Home » Life & Style » Hainele și energia lor. Ce trebuie să arunci cât mai repede din dulap și de ce să nu porți haine de la second hand

Hainele și energia lor. Ce trebuie să arunci cât mai repede din dulap și de ce să nu porți haine de la second hand

Nechifor Ioana / 18.01.2021, 17:58
Hainele și energia lor. Ce trebuie să arunci cât mai repede din dulap și de ce să nu porți haine de la second hand

Se spune că hainele imprimă energia persoanei pe care le poartă, motiv pentru care este bine să fim atenți atunci când dăruim sau primim anumite lucruri. Aceste obiecte pleacă cu încărcătura emoțională cu care au fost folosite și vor ajunge la destinatar cu acest tip de energie, care nu întotdeauna îi este benefică. La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm sau oferim ceva, de ce nu e bine să achiziționăm haine de la second hand, dar și alte informații importante în materialul următor!

Hainele imprimă energia ta

Totul este energie. Plecând de la această premiză, putem deduce faptul că și ceea ce purtăm ajunge să împrumute din energia noastră, acea încărcătură emoțională.

Noi suntem formă de energie, dar și tot ce e în jurul nostru. Haina poartă amprenta energetică, spune bioernergoterapeutul Lidia Fecioru.

În cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, Lidia Fecioru a vorbit despre amprenta energetică pe care o poartă hainele și cum ajunge să ne influențeze acest lucru.

Lidia Fecioru
Lidia Fecioru

În primul rând este important de precizat că atunci când cumpărăm haine, să le luăm pe cele cu care simțim că avem aceeași rezonanță magnetică. Brandul de unde provine obiectul respectiv nu are nici o importanță în acest caz, ci sentimentul pe care ni-l oferă atunci când îl purtăm.

Eu nu dau bani mulți pe haine. Îmi cumpăr lucruri care să fie pe aceeași rezonanță magnetică cu mine, pentru că despre asta vorbim.
Și dau haine celor care știu că o să le poarte cu drag, povestește Lidia Fecioru.

Spre exemplu, hainele de doliu ajung să fie încărcate cu toată acea trăire intensă cu care se confruntă cineva atunci când se află într-o astfel de situație. Nu este de mirare că după ce se încheie acea perioadă, hainele respective nu mai sunt purtate, pentru că ele reprezintă tot ce e legat de o suferință, de o traumă. Ajung să fie astfel un simbol al durerii.

Aceasta este energia pe care o transmitem, influențată de starea noastră psihică și de evoluția sentimentelor noastre, atunci când purtăm ceva.

De ce să nu de porți haine de la second hand

Multe persoane aleg să își cumpere haine de la second hand. Fac acest lucru fie pentru că găsesc acolo un preț mai mic decât în alte magazine, fie pentru că își doresc anumite piese vintage pe care le descoperă doar în aceste locuri.

Eu zic să curățăm foarte bine aceste haine. Numai că eu nu sunt de acord cu hainele de second hand, pentru că haina poartă amprenta, susține Lidia Fecioru.

În ciuda procesului de igienizare care se face asupra obiectului respectiv, rămân energii care ne pot influența starea de spirit în momentul în care ajunge să folosim acel lucru.

Haine de la second hand
Haine de la second hand

Spre exemplu, dacă cumpărăm 2-3 obiecte diferite de la second hand, acele lucruri vor veni la pachet cu energiile oamenilor pe care le-au purtat. Astfel, atunci când le folosim, vom avea atât vibrația noastră energetică, cât și energiile foștilor proprietari. Nu este de mirare că se poate întâmpla ca persoana respectivă să treacă printr-o stare de confuzie, tocmai prin prisma trăirilor care ajung să se intersecteze.

Depinde foarte mult ce amprentă poartă haina. Dacă pleacă cu bucurie, cu dorința de a ajuta pe cineva, înseamnă că nu vine cu amprentă energetică negativă. Dacă la second hand sunt haine pe care o persoană le-a dat cu durere în suflet (Aoleu ce mi-a plăcut mie aia), haina aia se pătează prima, să agață de un cui sau de altceva. E ca un făcut. E regulă, este de părere Mihai Voropchievici, citat de antena3.ro.

Mihai Voropchievici
Mihai Voropchievici

Ce e bine să facem atunci când oferim haine

Secretul pentru ca o persoană să se bucure de hainele care i se oferă este să ca ele să îi fie dăruite cu inimă deschisă, nicidecum cu vreo urmă de regret. Pentru că energia se transmite mai departe, iar o persoană poate să ajungă să experimenteze diferite stări în funcție de încărcătura pe care o deține obiectul respectiv.

Eu spun că atunci când dăm hăinuțele să le dăm din tot sufletul, să nu ne pară rău. E ca atunci când îți cumperi o mașină. Dacă ăla care ți-a vândut-o, îi pare rău, o lovești …
Și cu vânzarea unei case e la fel. Important e să ne detașăm de acele lucruri, să le dăm cu drag, Lidia Fecioru.

Esențial este să oferim lucruri cu toată bucuria, pentru că altfel acea stare de bine va ajunge și la persoana pe care le folosește. Altfel, se va confrunta cu un disconfort emoțional greu de explicat, cu tensiune sau chiar cu o stare de tristețe, căreia îi va fi greu să îi descopere cauza.

Se poate întâmpla în același timp și ca persoana respectivă să nu apuce să le folosească prea mult, ele fiind predispuse la tot felul de incidente. Se pot strica, agăța, distruge …

De ce nu e recomandat să se dea haine de la un copil la altul

O altă discuție importantă vizează și hainele care se dau într-o familie de la un copil la altul. De regulă, cel mic ajunge să poarte hainele celui mare. Acest lucru nu are întotdeauna conotații pozitive.

Când folosește hainele respective, copilul se află în perioada de formare, de construire a personalității. În momentul în care acele haine ajung la fratelele mai mic, se spune că mezinul împrumută din trăsăturile celui de la care le-a primit.

Se spune că împrumută din caracterul celuilalt copil dinainte, care a purtat hainele înaintea lui, în cazul hainelor care sunt purtate de copiii mai mici de la fraţii mai mari. Şi cred că e adevărat, Lidia Fecioru.

Este așadar un transfer de energie, dar și de aspecte ale personalității. Când cel mic are însă obiecte noi, are posibilitatea de a-și construi în totalitate personalitatea.