Home » Life & Style » De ce să nu faci patul, înainte să pleci din camera de hotel. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de o angajată

De ce să nu faci patul, înainte să pleci din camera de hotel. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de o angajată

Voicu Costin / 17.01.2022, 20:00
De ce să nu faci patul, înainte să pleci din camera de hotel. Motivul surprinzător, dezvăluit chiar de o angajată

Unora dintre turiști le place să lase curățenie după ce pleacă din camera de hotel sau de pensiune. La sfârșitul unui sejur aceștia vor să nu lase mizerie în urma lor și încearcă pe cât posibil să aranjeze camera astfel încât să arate aproximativ cum au găsit-o. De ce să nu faci patul atunci când pleci din camera de hotel sau de pensiune? Aflăm imediat motivul, chiar de la un angajat care în domeniu.

De ce nu trebuie să faci patul dacă pleci din camera de hotel sau pensiune

Ori de câte ori mergem în vacanță ne place să fim mai relaxați și să nu facem aceleași lucruri ca și acasă. Un exemplu este aranjarea patului. Ori de câte ori plecăm de acasă sau nu mai stăm în el îl aranjăm. Atunci când plătim o cameră de hotel sau de pensiune ne dorim să avem parte de beneficii și apreciem serviciile ce ne oferă un confort sporit. La plecare, unii dintre turiști aleg chiar să își facă patul, în ideea de a lăsa camera cât mai curată și ordonată după șederea lor acolo.

Totuși, o angajată a unui hotel a dezvăluit de ce acest lucru nu ajută la nimic, ba dimpotrivă, îngreunează munca celor care se ocupă cu menajul. Acest lucru l-a mărturisit o menajeră care se ocupă de curățenia în camerele de hotel.

„Nu mai faceți patul atunci când părăsiți o cameră de hotel și vă decazați. Mulți oameni cred că ne ajută dacă aranjează patul, dar adevărul e că mai mult ne încurcă. Oricum vom schimba lenjeria pentru următorul turist, căci cine ar vrea să doarmă într-un pat care a fost deja folosit? Un alt sfat pe care vi-l dăm este acela de-a nu lăsa petale de trandafiri în pat, prin camera sau în cadă, după ce ați petrecut o noapte romantică alături de partenerul de cuplu. Petalele lăsate în jacuzzi ne dau bătăi de cap fiindcă sunt foarte greu de eliminat din scurgere”, a dezvăluit Susan, o angajată a unui hotel care se ocupă de curățenie, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Dacă totuși doriți să ajutați personalul hotelului la curățenie, puteți doar să împăturiți lenjeria de pe pat și să o lăsați la îndemână. Astfel, nu încurcați menajerele să își termine mai repede jobul.

Alte sfaturi pentru clienții hotelurilor și a pensiunilor

O altă angajată a unui hotel a dezvăluit recent prin intermediul unei rețele sociale că sunt câteva lucruri de evitat atunci când vă cazați într-o cameră de hotel. Într-o postare recentă, Janessa Richard a explicat de ce turiștii trebuie să evite folosirea paharelor din camera de hotel.

„Nu vă recomand să beți din paharele găsite în camera de hotel. Cel mai adesea, acestea nu sunt schimbate atunci când vin alți turiști, mai ales dacă par curate. Dacă cei de la curățenie observă că paharele sunt curate și nu prezintă urme vizibile de murdărie, atunci le vor lăsa acolo și în mod clar nu le vor dezinfecta”, a spus aceasta, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Acestea sunt doar câteva recomandări, menite să ne vină în ajutor, de care nu strică să ținem cont atunci când ne cazăm la un hotel.