Home » Life & Style » De ce să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele uimitoare

De ce să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele uimitoare

Manolică Anca / 25.03.2021, 15:22
De ce să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele uimitoare

Usturoiul este un condiment extraordinar în preparatele culinare și are o mulțime de beneficii pentru organism. Însă, acesta nu este bun doar în bucătărie, ci și în dormitor. Iată de ce e bine să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare. Efectele sunt uimitoare.

De ce să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare

Usturoiul este un remediu naturist foarte popular încă din cele mai vechi timpuri, grație proprietăților sale terapeutice. Este folosit pentru a da gust preparatelor culinare, dar și pentru a combate problemele digestive apărute din cauza paraziților intestinali. Mai mult, usturoiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor, dar și pentru faptul că menține tensiunea arterială sub control. Însă, acestea nu sunt singurele sale beneficii. Iată de ce e bine să pui usturoi sub pernă, înainte de culcare.

Vei dormi mai bine

Dacă pui un cățel de usturoi sub pernă vei dormi mai adânc și mai liniștit. Usturoiul este bogat în vitamina B1, vitamină despre care se știe că ajută la combaterea somnului tulburat. Mai mult, usturoiul este bogat și în vitamina B6, care crește în mod semnificativ secreția de melatonină . Această minunată plantă are un impact pozitiv asupra sistemului nervos și, în cele din urmă, îți poate calma și relaxa mintea. De asemenea, mușchii corpului se vor relaxa datorită concentraţiei ridicate de zinc din usturoi. Este necesar să pui unul sau doi căței de usturoi cu coajă sub pernă și vei observa efectele uimitoare.

Poți scăpa de nasul înfundat

Nasul tău va respira mai ușor datorită aromei usturoiului. Acest lucru se datorează în principal faptului că acesta conține un antibiotic puternic numit alicină, care se evaporă încet din usturoi și combate germenii și infecțiile. Alicina din usturoi te ajută să îți curăți căile nazale, prin dizolvarea mucusului. Procesul este treptat, dar dă roade. După un timp, vei scăpa de congestia nazală și vei putea respira mai ușor.

De ce să pui usturoi sub pernă
De ce să pui usturoi sub pernă

Poate stimula sistemul imunitar

Usturoiul are capacitatea de a distruge bacteriile rele, deoarece are proprietăți antibacteriene incredibil de puternice. Alicina blochează două grupuri de fermenți care favorizează dezvoltarea bacteriilor infecțioase în corpul uman. Dacă pusul usturoiului sub pernă devine o practică obișnuită, probabil că vei observa că te simți mai bine și mai vioi dimineața și te vei îmbolnăvi mai rar.

Poate alunga insectele

Usturoiul este toxic pentru insecte, în special pentru țânțari, și aceștia sunt conștienți de acest lucru. De aceea, aceste mici creaturi stau departe de mirosul de usturoi.

Ce spune tradiția populară

În tradiția populară se spune că usturoiul este un talisman care ține la distanță energiile negative și invidia. De aceea, în anumite zone ale țării, usturoiul este un element important în tradițiile și obiceiurile locale. Fetele nemăritate apelau la usturoi punându-l într-un aluat dospit pentru a-și vedea viitorul. Dacă după o săptămână usturoiul era încolțit, soarta avea să le curgă lin și frumos, cununiile nu le erau legate, iar sortitul urma să apară.

În Egiptul Antic dar și în vremea romanilor, usturoiul era folosit în prevenirea bolilor contagioase. Astăzi chiar și medicii recunosc efectul antimicrobian al usturoiului, el având și un efect uimitor contra viermilor intestinali.