Home » Life & Style » Destinații de vacanță pentru familii cu copii. 7 locuri potrivite pentru sejurul de vară

Destinații de vacanță pentru familii cu copii. 7 locuri potrivite pentru sejurul de vară

Ileana Mladinoiu / 03.08.2022, 11:39

Sunteți încă în căutare de idei pentru sejurul de vară pe care doriți să-l petreceți împreună cu ai voștri copii. Călătoriile în familie ar trebui să fie distractive pentru toată lumea, motiv pentru care alegerea destinației este crucială, mulțumindu-i atât pe părinți, cât pe copii, iar unui bebeluș să-i fie ușor. Pe deasupra, vreți și vreme bună. De aceea este recomandat să consultați site-uri de specialitate, unde găsiți toate detaliile necesare.

Destinații de vacanță pentru familii cu copii. Aceste locuri sunt perfecte pentru sejurul de vară

Noi, prin acest material, nu facem decât să vă prezentăm câteva destinații potrivite pentru familiile cu copii. Vom alege și locuri din afara țării, dar și din România, fiindcă unii luați în calcul și bugetul de care dispuneți.

Înainte de a alege o destinație este bine să aveți în vedere următoarele aspecte/criterii:

Unitățile de cazare să dispună de spații comune generoase în interior, cât în exterior, cum ar fi: living-urile, locurile de joacă, de relaxare, grădinile, curțile etc.

Amplasarea unităților de cazare să fie în natură, deoarece copiii au nevoie de spațiu de explorat, iar familiile dornice de plimbări în zonă să aibă posibilitatea să le facă.

Un alt criteriu foarte important, de altfel, este ca personalul să manifeste o atitudine relaxată față de copii, cu toleranță față de joacă și nevoile lor de a-și consuma energia.

Meniul să fie compus din produse cu precădere locale și, mai ales, să fie adecvate pentru copii.

În final, la acea unitate de cazare, nu trebuie să vă simțiți supravegheați, în sensul ca personalul, indiferent cărei categorii aparține, să vă urmărească peste tot.

O trecere în revistă a unor destinații pentru un sejur în familie, fără pretenție de top, propunem în rândurile ce urmează.

1.Andaluzia-Spania

În Spania, burgeri suculenți, plaje de vis, atmosferă festivă, orașe interesante, insule paradisiace, o limbă melodioasă, totul este aici pentru o vacanță memorabilă cu copiii voștri. Andaluzia, această regiune din sudul Spaniei, se pretează perfect unei călătorii în familie. Dacă nu aveți timp, alegeți Sevilla, dar dacă aveți 10-15 zile la dispoziție, puteți să descoperiți toate bogățiile acestei regiuni de la porțile Magrebului.

Începeți prin a vizita orașele andaluze, adevărate bijuterii: Sevilla, Granada și Cordoba. Copiii vor aprecia atmosfera relaxată, numeroasele grădini, muzeele. Apoi, porniți să explorați satele albe. Adesea cocoțate pe promontorii stâncoși, toate sunt la fel de fermecătoare. Nu ezitați să vizitați Arcos de la Frontera, Zahara de la Sierra sau Ronda. Pentru a vă bucura de plajă, mergeți spre Costa del Sol și petreceți un sejur la malul mării.

Cu gândul la copii, Caminito Del Rey este o plimbare grozavă pentru ei. În jurul orașului Malaga, o frumoasă drumeție le va permite să admire ibexul, păsările de pradă deasupra capetelor lor și să vadă canioane impresionante.

Destinații de vacanță pentru familii cu copii - Andaluzia
Destinații de vacanță pentru familii cu copii – Andaluzia

2.Satele colorate din Cinque Terre-Italia

Mersul în Italia oferă multe posibilități de descoperiri, vizite și activități cu copiii. Satele din Cinque Terre sunt construite pe versantul dealului și oferă peisaje spectaculoase. Cele cinci sate din parcul național sunt: ​​Manarola, Levanto, Monterosso, Vernazza și Riomaggiore. Pentru a le descoperi, aveți mai multe posibilități: pe jos sau cu trenul dacă copiii sunt prea leneși. Ca să-l luați, nimic nu poate fi mai simplu. Mergeți la gara satului sau La Spezia Centrale (la marginea parcului) și cumpărați bilete de la fața locului înainte de a vă urca în trenul regional către locul ales de destinație. Mai puteți folosi barca, deoarece mai multe companii oferă ieșiri de zi sau de jumătate de zi. Veți avea priveliști incredibile asupra satelor, iar copiii vor fi încântați să trăiască această experiență.

3.Parcul de aventură Malakasa-Grecia

Să petreceți o după-amiază în pădure pentru arderea excesului de energie este un lucru excelent. În acest parc de aventură, veți găsi diverse activități pentru a satisface toți membrii familiei: curs de cățărat în copaci, stand de tir cu arcul, trambuline, funambul și terenuri de sport colective.

4.Parcul lui Aristotel-Stagira

Parcul lui Aristotel este situat în aer liber, pe un mic deal din Stagira. Ceea ce îl face special sunt vechile instrumente științifice care sunt aranjate într-un mod jucăuș. Prin urmare, copiii vor putea învăța să folosească o busolă, un telescop, un cadran solar sau turbine hidraulice.

Destinații de vacanță cu familia din România

5.Albota

Complexul turistic Albota se află la 60 de km de Sibiu. Aici, este locul unde toată familia se poate distra. Se poate pescui păstrăvi în râu, se poate călări, se poate merge cu trăsura sau cu bicicleta, admirând din depărtare frumoșii munți Făgăraş. Sunt și multe locuri de joacă pentru cei mici, iar ferma de animale- oi, capre, măgăruşi, iezi- îi va atrage pe copii. La fel, piscina interioară şi exterioară.

6.Cetatea Râşnov

Sau Cetatea Ţărănească Râşnov, considerată una dintre cele mai bine păstrate cetăţi ţărăneşti din Transilvania, devine un obiectiv care merită atins de adulti și de copii. Zidurile înalte, turnul de la intrare sunt puncte de atracție pentru oricine ajunge acolo, inclusiv pentru cei mici.

7.Căsuța Bunicii

Se află pe dealul Balaban din Șimon, Bran, la câțiva km. De fapt, este o casă de vacanță care se închiriază la cheie pentru 4 persoane. Casa tradițională din 1910 are mobilier tipic acelei perioade. Este așezată pe un deal, în mijlocul unei grădini mari. Copiii vor avea parte de o atmosferă de basm.