Supele și ciorbele sunt preferate de mare parte din oameni. Cel mai adesea, oamenii consumă supele și ciorbele în mijlocul zilei, la masă de prânz, dar alții preferă să o consume și la cină. Pe lângă gustul care ne aduce aminte de copilărie și de zilele petrecute la bunici, aceste preparate sunt și foarte sănătoase. Dar care sunt diferențele dintre ciorbe și supe?
Ciorbele și supele sunt preparate consistente, de aceea sunt foarte apreciate de multe persoane. Sunt consumate atât la masa de prânz cât și la cină. Un preparat special ne aduce aminte de mirosul din casa bunicilor sau a părinților și de gusturile copilăriei.
Se spune că un consum zilnic de supă sau ciorbă este benefic pentru tranzitul intestinal al organismului tău. Este adevărat că ciorba are un rol important, dar nu este obligatoriu să o consumi zilnic pentru a avea un tranzit sănătos.
Un tranzit sănătos are la bază proteinele vegetale care se găsesc în conopidă, varză, zarzavaturi sau broccoli, la care se adaugă un consum de lichide, iar aici sunt incluse atât supele, cât și ciorbele.
Chefii bucătari ne ajută să deslușim misterul acesta, subiect dezbătut de multe persoane. Putem spune că, în funcție de zona de unde provin gospodinele, rețetele diferă, la fel și metodele de preparare.
Supa, spre deosebire de ciorbă, este un lichid limpede ce rezultă din fierberea ingredientelor în apă și strecurarea lor. În supa strecurată se adaugă produse făinoase precum fidea sau găluște de griș, o parte dintre legumele folosite la fiert și bucăți de carne de pui.
Majoritatea ciorbelor sunt acrite cu borș de putină, oţet, suc de lămâie, suc de roşii, corcoduşe ori zeamă de varză. Supele nu sunt acrite în general. Aceasta este una dintre cele mai clare deosebiri dintre cele două preparate!
O ciorbă are o valoare nutrițională mai mare decât o supă, pentru că ingredientele folosite la preparare se consumă. Legumele și carnea din ciorbă se mănâncă și de multe ori este însoțită de pâine proaspătă, smântână sau ardei iute.
Ciorbele și supele pot fi consumate în orice moment al zilei, în funcție de conținutul lor. Dacă în ciorbă se regăsește carne, peşte sau ou apare o creştere uşoară a aportului caloric, dar aceasta rămâne o opțiune bună pentru masa de seară. Povestea nu este aceeași, dacă în ciorbă sau în supă se adaugă cartofi, paste făinoase, orez sau găluște. În acest caz este bine să o consumați la masa de prânz fiind și mai sățioasă.