Home » Cum să faci orice » Cum faci cea mai bună supă de pui. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Cum faci cea mai bună supă de pui. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Manolică Anca / 04.02.2022, 11:12
Cum faci cea mai bună supă de pui. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Există un motiv pentru care supa de pui este considerată cea mai bună mâncare reconfortantă a iernii: Nu doar calmează durerile de gât și te încălzește în interior, dar este și bogată în arome cu adevărat satisfăcătoare. Bineînțeles, există tot atâtea feluri de supă de pui câte soiuri de bucătării există. Dar, cum o faci pe cea mai bună?

Secretul pentru cea mai bună supă de pui

Supa de pui este un preparat perfect indiferent de anotimpul în care se consumă. Ne face să încălzim iarna, ne face să ne simțim mai bine ori de câte ori suntem bolnavi sau pur și simplu avem nevoie de un pic de confort, dar ne și răcorește vara pentru că este ușor de tolerat în zilele acelea toride în care nici mâncarea parcă nu merge. Este unul dintre cele mai sănătoase și gustoase feluri de mâncare.

O supă de pui are marele avantaj că se gătește foarte repede și nici nu existe reguli stricte de pregătire a ei. Însă, există un truc banal pentru a pune pe masă un preparat cu adevărat rapid. Multora dintre gospodine nu le iese tot timpul perfectă această rețetă pentru simplul motiv că nu știu cum trebuie să fiarbă corect carna de pui.

Greșeala pe care trebuie să o eviți

Carnea de pui pare simplu de gătit atunci când ai în plan să faci o supă sau o ciorbă. Dar, trebuie să știi câteva trucuri care te ajută să o fierbi corect, pentru ca preparatul final să aibă un gust deosebit, ca la mama acasă. Carnea cumpărată din comerț nu trebuie fiartă chiar atât de mult, pentru că ea devine fragedă foarte repede. În schimb, puiul de curte, care este mai sănătos și mai gustos, trebuie fiert de obicei mai mult timp pentru a se înmuia suficient.

Cum faci cea mai bună supă de pui
Cum faci cea mai bună supă de pui

Desigur, nu există un timp de gătire standard, pentru că acesta diferă în funcție de mărimea puiului. Aceasta este greșeala pe care multe gospodine ar trebui să înceteze să o mai facă: să se uite la ceas, în loc să se uite la carne. Congelată sau proaspătă atunci când este pusă la fiert, carnea se consideră a fi gătită bine doar atunci când, înțepată cu furculița, pielea se rupe ușor, iar din bucata de carne curge zeamă.

Pune sare de la început

Dacă la alte tipuri de carne gospodinele spun că nu se pune sare decât după ce a început să fiarbă, la supa de pui se poate pune chiar de la început. Nu doar că va da un gust mai bun, dar spumea se va aduna mai repede și nu se va împrăștia prin oală. Atenție la această spumă de la suprafața apei! Ea trebuie îndepărtată neapărat cu o lingură sau o spatulă pentru că este toxică.

După ce carnea de pui la fiert, se adaugă și legumele. Rădăcinoasele (țelină, pătrunjel, păstârnac, morcov) sunt cele mai bune pentru o supă delicioasă dar, desigur, se poate pune și ceapă, ardei gras, cartof, dovlecel, roșii, chiar și vinete, depinde de gusturile fiecăruia în parte.