Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care îl vei folosi mereu

Ce se întâmplă de fapt dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care îl vei folosi mereu

Manolică Anca / 07.07.2021, 09:01
Ce se întâmplă de fapt dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Trucul pe care îl vei folosi mereu

Ce se întâmplă dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Trucurile din bucătărie pe care le poți pune în practică cu ajutorul bicarbonatului de sodiu nu încetează să uimească! Se poate folosi și atunci când consumi fructe și legume, pentru că are proprietăți miraculoase, la care nu te-ai fi așteptat și de care sigur nu știau prea mulți până acum. Folosit și la nivelul acestora, bicarbonatul poate preveni și câteva probleme foarte grave.

Ce se întâmplă dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu

Pe lângă multiplele sale proprietăți extraordinare pe care le are atunci când vine vorba de curățenie sau îngrijire, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și înainte de a consuma fructe sau legume. Asta pentru că reușește să elimine 96% dintre pesticidele din coaja acestora. Însă, trebuie să ai mare grijă atunci când pui în practică acest truc.

Proprietățile alcaline și antiseptice ale bicarbonatului îl fac un aliat important și împotriva arsurilor gastrice sau a arsurilor bucale. Există chiar și un studiu realizat în acest sens, prin care specialiștii de la Universitatea Massachusetts au demonstrat că bicarbonatul reprezintă, cu siguranță, un ingredient minune, care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie.

Cum elimini pesticidele din legume

Ce se întâmplă dacă pui legumele în apă cu bicarbonat de sodiu. Oamenii de știință sunt de părere că acesta înlătură substanțele cu potențial toxic pentru organismul uman foarte eficient, de la nivelul fructelor și legumelor, în proporție de 96%. S-a constat și că este de ajuns ca fructele și legumele pe care vrei să le consumi să fie puse într-o soluție de apă și bicarbonat, timp de două minute.

Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea pesticidelor din legume
Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea pesticidelor din legume

Acesta este un truc benefic pentru o îndepărtare mai mare și mai eficientă a pesticidelor, față de o simplă clătire sub jetul apă de la robinet. Le poți lăsa până la 15 minute în această soluție, pentru a fi sigur că sunt eliminate aproximativ toate pesticidele dăunătoare sănătății. Tot ce trebuie să faci este să pui două linguri cu bicarbonat de sodiu într-un un litru de apă, obţinând o soluţie care va elimina majoritatea pesticidelor chimice din legume. Lasă-le câteva minute în soluţie, duăă care clătește-le bine.

Alte trucuri care te pot scăpa de straturile de chimicale

Simpla spălare sub jetul de apă a fructelor sau a legumelor nu este de multe ori suficientă pentru a scăpa de substanțele cu potențial toxic pentru organismul uman. De aceea, pe lângă trucul cu bicarbonat de sodiu, mai poți folosi și oțet, sare grunjoasă sau zeamă de lămâie.

Oţetul obişnuit are un miros care dispare odată ce s-a evaporat evaporă şi este foarte eficiente în eliminarea pesticidelor din legume. În cazul spanacului şi a salatei verzi, unele dintre cele mai contaminate legume, oţetul, ca şi lămâia, ajută şi la înlăturarea melcilor şi a unor insecte care se găsesc adesea pe frunze. Pune un pahar de oţet sau suc de lămâie (200 ml) în doi litri de apă, pentru a obţine o diluţie de 10%.

De asemenea, poți să amesteci sarea cu lămâia sau oţetul cu bicarbonatul de sodiu pentru o curăţare mai profundă. Așadar, dacă ai un fruct sau o legumă cu o coajă mai groasă pe care vrei să o consumi, lasă-le la înmuiat 30 de minute în soluție, după care clătește-le bine sub jetul de apă. Prin această tehnică, vei elimina 70% dintre pesticide.