Home » Știri » De ce să pui bicarbonat de sodiu în frigider. Trucul simplu și uimitor

De ce să pui bicarbonat de sodiu în frigider. Trucul simplu și uimitor

Violeta Badea / 17.05.2021, 14:36
De ce să pui bicarbonat de sodiu în frigider. Trucul simplu și uimitor

De ce să pui bicarbonat de sodiu în frigider. Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru multiplele sale întrebunițări. Acest ingredient poate fi folosit la gătit, poate înlocui detergentul de rufe sau te poate scăpa de dăunătorii din grădină. Și asta nu e tot! În acest material vei afla de ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în frigider.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în frigider

Nu există bucătărăie fără frigider! Acesta este poate cel mai folosit aparat din locuința ta. Ca orice alt obiect, frigiderul trebuie curățat frecvent, altfel poate prinde un miros neplăcut care pătrunde în alimente și le strică gustul. De asemenea, buna funcționare a sa depinde foarte mult și de modul în care îl întreținem. Producătorii spun că frigiderele pot funcționa mulți ani de zile, dar totul depinde de modul în care depozităm alimentele în el sau de cât de des îl curățăm.

Gospodinele se confruntă de foarte multe ori cu această problemă a mirosurilor neplăcute, iar produsele de curățare din comerț nu dau întotdeauna rezultatele dorite. Ei bine, un nou truc face senzație pe internet! De acum poți scăpa simplu și eficient de această problemă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient minune este celebru pentru capacitățile sale antiseptice, dar și pentru faptul că este un odorizant natural.

Tot ceea ce trebuie să faci este să prepari un amestec compus din bicarbonatul de sodiu, apă și oțet. După care cu un burete să freci interiorul firgiderului. Rezultatele te vor uimi! Resturile de mâncare și de grăsime vor dispărea și în același timp și mirosul neplăcut. Apoi, poți adăuga bicarbonat de sodiu într-un pahar pe care să-l așezi pe un raft cât mai deasupra în frigider. Acesta absoarbe mirosurile neplăcute și dă o senzație de prospețime.

Bicarbonatul de sodiu alunga mirosurile neplacute din frigider
Bicarbonatul de sodiu alunga mirosurile neplacute din frigider

Trucul simplu și uimitor

O altă variantă de a elimina mirosurile neplăcute este aceea de a prepara o soluție formată din apă căldă și un pahar de oțet sau o sută de grame de bicarbonat de sodiu. După care trebuie să cureți nu numai pereții frigiderului, ci și fiecare raft și fiecare sertar în parte. Oricare variantă ai alege, bicarbonat de sodiu îți va dovedi încă o dată că te poate ajuta.

De asemenea, mai poți scăpa de mirosurile neplăcute din frigider și cu ajutorul cafelei sau a boabelor de orez. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui cafea proaspăt măcinată într-un recipient fără capac. Cafeaua are capacitatea de a acoperi mirosurile neplăcute de alimente sau de resturi de mâncare. Boabele de cafea alungă şi alte mirosuri din locuință, mai ales mirosul de țigară.

O altă variantă eficientă pe care o foloseau bunicii noștri constă în zeama de lămâie. Aceasta elimină cu ușurință mirosul puternic de pește și de usturoi. Iată ce ai de făcut. Nu este deloc dificil. Trebuie doar să storci o lămâie, iar sucul obținut să-l torni într-un recipient și să-l așezi pe raft în frigider. De asemenea, specialiștii spun că poți proceda la fel şi cu alte citrice precum portocale, grapefruit sau chiar mandarine.