Home » Life & Style » Bicarbonat de sodiu în mâncare. 5 moduri unde poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara alimentele mai bine

Bicarbonat de sodiu în mâncare. 5 moduri unde poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara alimentele mai bine

Manolică Anca / 05.04.2021, 11:11
Bicarbonat de sodiu în mâncare. 5 moduri unde poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara alimentele mai bine

Bicarbonat de sodiu în mâncare. Fie că facem o prăjitură, fie că vrem să facem o mâncare cât simplă, dar gustoasă, bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele care va da mereu un plus de savoare. Nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Iată cum să folosești bicarbonatul de sodiu la mâncare!

Bicarbonat de sodiu în mâncare

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de util în orice bucătărie. El nu se utilizează doar la curățenie, ci și la preparatele culinare. Bicarbonatului de sodiu se folosește adesea în patiserie și cofetărie, unde intră în compoziția prafului de copt, dar poate fi folosit și ca înlocuitor al prafului de copt în cazul unor prăjituri. De asemenea, acesta mai poate fi folosit și la frăgezirea cărnii sau a boabelor de fasole. Dar hai să vedem, mai exact, cum să folosești bicarbonatul la mâncare:

1. Bicarbonat de sodiu în mâncare. Gătește cu spor carnea tare
Carnea de vită, de curcan sau de găină de la țară va fi întotdeauna mai tare și mai ațoasă. Pentru a o frăgezi, pune-o în apă rece la frigider cu o linguriță de bicarbonat. Apa nu trebuie decât să acopere carnea și este suficient să stea la frigider doar jumătate de oră. Scoate apoi carnea și clătește-o cu apă călduță. Apoi poate fi gătită după preferințele fiecăruia.

2. Bicarbonat de sodiu în mâncare. Copănele crocante
Înainte de a le găti, freacă-le cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie. Apoi, presară diverse condimente pe deasupra și pune-le la cuptor sau în tigaia cu ulei încins. Vor prinde o crustă aurie și crocantă, însă la interior voi fi moi, suculente și extrem de gustoase.

Bicarbonatul de sodiu este soluția minune din orice casă
Bicarbonatul de sodiu este soluția minune din orice casă

3. Fasolea se fierbe cu puțin bicarbonat

Este recomandat să fierbi boabele de fasole cu bicarbonat de sodiu în cea de a doua apă. În prima apă, acestea se dau în câteva clocote, urmând ca în a doua să se adauge și o linguriță de bicarbonat. Și această apă se aruncă, boabele se clătesc cu apă caldă și apoi se gătesc.

4. Bicarbonat de sodiu în mâncare. Omleta iese mai pufoasă
Bate ouăle spumă și adaugă un praf de bicarbonat de sodiu, exact cum ai pune sare. Vei vedea că omleta va ieși mult mai pufoasă. Pentru un plus de savoare, mai adaugă și diverse alte ingrediente după plac, precum legume, brânză, sau bucățete de bacon.

5. Mazărea se fierbe mai repede
Conform studiilor realizate de cercetătorii americani, mazărea fierbe mai repede dacă se adaugă un praf de bicarbonat. Aceștia pus la fiert aceeași cantitate de mazăre, aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat și un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate în cazul recipientului unde s-a pus și bicarboat. Astfel, timpul de fierbere a fost de numai opt minute în recipientul cu bicarbonat, față de 17 în recipientul fără. De asemenea, important de menționat este faptul că vitaminele din mazăre nu s-au pierdut, legumele păstrându-și aceleași calități.