Ești răcit iar toată lumea îți spune să mănânci supă de pui sau să bei un ceai? Iată de ce e bună supa de pui la răceală și cărui fapt se datorează eficiența acesteia. Patru rețete care te vor pune pe picioare.
Doar o simplă supă de pui nu va avea un impact prea puternic asupra infecției virale. Bineînțeles că aceasta va trebui tratată, supa ajutând la ameliorarea simptomelor specifice răcelii. Astfel, consumul acesteia te va face să te simți la bine, va combate congestia nazală, va hidrata organismul și va ameliora durerile de cap și de gât.
Mai mult, consumul unei supe bune de pui are un efect reconfortant, dându-ți senzația de relaxare și de recăpătare a puterilor. Vitaminele și nutrienții vor avea un efect benefic asupra sistemului tău imunitar.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taie și se porționează carnea, după care se lasă în apă rece, pâne se va scurge tot sângele. Apoi, se pune la fiert, într-o oală, se lasă să dea în câteva clocote, se spumează, după care se adaugă zarzavatul. Se pune capacul și se lasă să fiarbă.
În acest timp, se cerne făina într-un castron, se sparge oul, se pune sarea și se amestecă ușor. Mai apoi se frământă aluatul, iar când este gata, se întinde cu sucitorul până se face o foaie subține. Peste aceasta se presară multă făină, se rulează și se taie fâșii mici.
În momentul în care carnea va fi fiartă cum trebuie, se va scoate din oală și se vor adauga tăiețeii. Se lasă la fiert, se adaugă verdeața și, în doar câteva minute, supa va fi gata.
Ingrediente pentru baza supei:
Ingrediente pentru supă:
Mod de preparare
Pentru baza de supă: se pun ciocănelele la fiert într-o oală, alături de ierburi, ceapă, legume si oțet și se va fierbe la foc mare, timp de 90 de minute. Când carnea va fi gata, se va scoate de pe os.
Se scoate morcovul și țelina din supă, după care se separă și carnea de aceasta. Vei avea nevoie de doar doi litri de supă.
Separat, într-o oală, se va căli, în puțin ulei de măsline, țelina și morcovul, peste câteva minute adăugându-se baza de supă, dar și carnea de pui mărunțită, împreună cu lintea. Dupa ce legumele se vor înmuia, se adaugă usturoiul, condimentele și se mai lasă puțin la fiert. Apoi, se adaugă sare și verdeață, după gust.
Ingrediente
Mod de preparare
Se fierbe supa de legume timp de 20 de minute fără a se acoperi cu un capac. Se adaugă tăiețeii de casă, carnea fiartă și se mai lasă la foc aproximativ 10-15 minute, după care se încorporează zeama de lămâie, mărarul și se oprește focul.
Ingrediente
Mod de preparare