Home » Sănătate » De ce e bine să consumăm nuci. Cel puțin 3 beneficii

De ce e bine să consumăm nuci. Cel puțin 3 beneficii

Manolică Anca / 05.11.2020, 10:03
De ce e bine să consumăm nuci. Cel puțin 3 beneficii

Este toamnă, deci este sezonul nucilor. Fie că le consumi verzi sau uscate, acestea aduc foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră și nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi. Iată de ce e bine să consumăm nuci mai des.

De ce e bine să consumăm nuci

Nucile oferă o cantitate semnificativă de antioxidanți ce ajută la prevenirea bolilor neurodegenerative, dar și la prevenirea îmbătrânirii premature. Bogate în proteine, vitamina A, vitamine din complexul B, lecitină și Omega-3, acestea ajută la reducerea colesterolului „rău” și a trigliceridelor. Astfel, prin simplul consum al acestora, organismul se hrănește cu multă „sănătate”, fără niciun fel de efort.

Medicii recomandă a fi consumate la orice vârstă și, datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, nucile sunt considerate mai sănătoase pentru organism decât fisticul, alunele sau migdalele.

Nucile sunt o adevărată sursă de energie să sănătate pentru organismul uman
Nucile sunt o adevărată sursă de energie să sănătate pentru organismul uman

Beneficiile nucilor

Este bine de știut faptul că nucile sunt bogate și în calciu, ajutând astfel, la menținerea sănătoasă a sistemului osos. Odată cu instalarea menopauzei, din cauza dereglărilor hormonale, femeile sunt mult mai predispuse la osteoporoză, fapt pentru care, consumul de nuci le va oferi o parte din calciul de care au nevoie. Mai mult, consumul acestora are un rol important și în reducerea durerilor reumatice.

Nucile pot ajuta și la prevenirea bolii Alzheimer. Prin consumul lor, cei care sunt predispuși la a dezvolta această boală vor putea întârzia simptomele și momentul instalării acesteia. Cantitatea mare de acizi grași Omega-3 va juca un rol important în menținerea sistemului nervos sanatos și îmbunătățirea memoriei. Specialiştii recomandă pentru efecte benefice asupra memoriei, consumul a opt nuci pe zi, simple sau împreună cu miere de albine. Acestea vor da organismului multă energie și vor alunga stresul.

Mai mult, această cantitate de acizi grași Omega-3 va fi un puternic aliat și pentru pacienții care suferă de afecțiuni precum artrita, astmul sau eczema, ce au la bază un proces inflamator.

Nucile conțin și melatonină, care mai este cunoscută și sub denumirea de „hormonul somnului” sau „hormonul întunericului ” și este asociată cu somnul profund. De aceea, consumul acestora este foarte des recomandat celor care suferă de insomnii. Omega-3 din nuci mentin tensiunea arteriala redusa, combatand stresul si efectele acestuia asupra organismului.

Un alt beneficiu pe care îl aduc acizii graşi şi Omega 3 din nuci este menţinerea sănătăţii pielii, cuprul ajutând la creșterea producţiei de colagen, benefic pentru menţinerea unui ten sănătos şi frumos.

Potrivit specialiștilor, nucile sunt un pion important și în prevenirea bolilor canceroase. Fiind bogate în Omega 3 şi antioxidanţi, acestea apariţia cancerului la sân la femei sau a cancerului de prostată la bărbaţi.

Pentru că nu sunt bogate în glucide, nucile sunt recomandate și persoanelor care suferă de diabet și nu au voie să consume carne. Astfel, cei care nu au voie carne, pot introduce nucile în rețete pentru chiftele sau sarmale, având același aport nutritiv ca și carnea.

Nucile pot fi consumate și pe post de gustări între mesele principale. Conținutul ridicat de fibre vor ajuta la crearea rapidă a senzației de sațietate, fiind de mare folos în procesul de slăbire și diete. Indiferent de cum alegeți să le consumați, asigurați-vă că zilnic aveți în dieta dumneavoastă măcar un pumn de nuci.