Home » Life & Style » Este incredibil câte lucruri puteți face cu pliculețele după ce ați savurat un ceai preparat acasă! 8 moduri în care pot fi utilizate

Este incredibil câte lucruri puteți face cu pliculețele după ce ați savurat un ceai preparat acasă! 8 moduri în care pot fi utilizate

Ileana Mladinoiu / 29.10.2020, 11:14
Este incredibil câte lucruri puteți face cu pliculețele după ce ați savurat un ceai preparat acasă! 8 moduri în care pot fi utilizate

Ceaiul, preparat prin diferite metode, mai uzuală fiind infuzia, este una dintre cele mai recomandate băuturi ca parte a unei diete sănătoase, indiferent de temperatura de afară. Bun! Mergeți în bucătărie să vă faceți o ceașcă de ceai, îl savurați, după care, dintr-un reflex banal, aruncați direct la coșul de gunoi pliculețele de unică folosință.

La ce pot fi utile pliculețele de ceai folosite

Contribuiți astfel la o risipă, mai ales dacă beți mai multe căni pe zi. Știați că plicurile de ceai uzate sunt foarte utile în gospodărie? Că pot exista multe alte lucruri de realizat cu pliculețe de ceai uzate, ca să le dați valoarea meritată?

1.Curățarea veselei

Cărei gospodine, să recunoaștem, îi place să spele vase, în special când acestea sunt pline de grăsime? Atunci, orientați-vă către pliculețele de ceai pe care obișnuiați să le aruncați. Puneți vasele murdare în chiuvetă, umpleți-le cu apă și adăugați trei pliculețe de ceai folosite. Se lasă la macerat peste noapte și a doua zi dimineață veți putea îndepărta foarte ușor toată murdăria din vase, care vor fi strălucitoare. Poate nu veți crede, dar nici măcar nu va trebui să le frecați.

2.Pliculețele de ceai folosite dau gust orezului

Vă place orezul, dar uneori parcă are un gust fad. Un plic de ceai uzat poate fi util. Adăugați-l în apa din oala în care ați pus orezul. Acest lucru îi  va da produsului o aromă bună. Aromele de ceai care se potrivesc bine cu orezul sunt cele ale iasomiei și ale ceaiului indian, de exemplu.

 3.Pliculețe de ceai folosite sunt bune ca îngrășământ pentru plante

Plantele de interior pot beneficia și de un pic de ceai. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul are o proprietate care protejează plantele  împotriva ciupercilor și mucegaiurilor nocive. Fierbeți pentru asta niște apă și adăugați plicul de ceai folosit. Veți face un fel de ceai ușor. Lăsați apa de ceai să se răcească complet și folosiți-o pentru a uda plantele de apartament.

4.Pliculețele de ceai folosite contribuie la relaxare în apa de baie

Adăugați pliculețe de ceai uzate în apa de baie pentru un parfum deosebit și liniștitor. În plus, antioxidanții din ceai sunt buni pentru piele.  Alegeți ceai de mușețel sau iasomie pentru relaxare.

Pliculețele de ceai folosite pot fi utilizate ca îngrășământ pentru plante
Pliculețele de ceai folosite pot fi utilizate ca îngrășământ pentru plante

5.Pliculețele de ceai folosite degresează părul

Dacă vi se îngrașă des părul, înmuiați trei sau patru pliculețe de ceai uzate într-o cantitate considerabilă de apă fierbinte și lăsați-le să stea timp de o jumătate de oră. După spălarea părului cu șampon și balsam, turnați apa de ceai peste păr, fără să clătiți.

6.Pliculețe de ceai folosite ajută la curățarea covorului

Aveți un covor frumos în sufragerie, dar începe să miroase puțin? Nu vă panicați. Presărați conținutul (uscat) al plicului de ceai uzat și lăsați să stea puțin. Apoi aspirați covorul așa cum ați face în mod normal.

7.Pliculețe de ceai folosite sunt deodorant pentru încălțăminte

La fel ca un covor, pantofii pot începe să miroasă destul de rău după un timp. Lăsând peste noapte un pliculeț de ceai uscat folosit în fiecare pantof, puteți face minuni împotriva acestui miros neplăcut. Ceaiul uscat va absorbi toate mirosurile rele.

8.Pliculețele de ceai folosite sunt bune pentru curățarea oglinzilor

Frecați doar o pungă de ceai uzată rece, încă umedă, pe suprafața oglinzii, apoi ștergeți-o cu o lavetă microfibră.