Home » Life & Style » Eticheta cosmeticelor. Detaliul important pe care e bine să-l știi când cumperi cosmetice

Eticheta cosmeticelor. Detaliul important pe care e bine să-l știi când cumperi cosmetice

Alexandru Cazacu / 13.03.2021, 16:18
Eticheta cosmeticelor. Detaliul important pe care e bine să-l știi când cumperi cosmetice

Nu toată lumea citește sau este atentă la detaliile produselor cosmetice pe care le achiziționează. Cu toate acestea, ar trebui să acordăm o atenție deosebită acestor produse atunci când le cumpărăm, deoarece brand-ul nu este suficient în acest context.

Eticheta cosmeticelor. Detaliul important pe care e bine să-l știi

Potrivit specialiștilor, un produs de firmă nu este neapărat mai bun. Ba chiar mai mult de atât, toți ar trebui să citim cu foarte mare atenție eticheta acestuia. Este foarte important să o citim cu atenție sporită, deoarece produsele cosmetice pot conține unele ingrediente care nu sunt benefice pentru organism. În cazul în care vrei să cumperi un produs cosmetic pentru tenul tău, în primul rând, ar trebui să știi ce fel de ten ai.

”Tenul normal este cel care are, în general, aspectul de bebeluș, este foarte fin și catifelat. Tenul uscat are aceleași proprietăți ca tenul normal, însă, suplimentar îți dă senzația că te ține pielea după ce te-ai demachiat și te-ai spălat pe faţă. Tenul mixt are orificiile deschise, dar nu este foarte gras, doar pe zona T este un pic lucios. Iar tenul gras are și porii deschiși, este și foarte lucios, are exces de sebum pe întreaga suprafața a pielii și poate chiar să fie acneic”, spune Ana Cucută, make-up artist, potrivit Antena 3.

Cum alegi un produs cosmetic pentru față

Ei bine, după ce ai stabilit dacă tenul tău e mixt sau gras, trebuie să fii atentă la produsele pe care le alegi. În concluzie, crema de față trebuie să ni se potrivească.

”La aceste două tipuri de ten, mixt și gras, trebuie să fim atente să nu folosim produse cu ingrediente comedogenice. + 03.15 Produsele non-comedogenice sunt acelea care conțin anumite ingrediente care ajută tenul. Practic, nu blochează porii, lasă pielea să respire și în felul acesta nu se formează punctele negre şi în timp nu se dezvoltă o acnee”, susține specialistul.

Toate persoanele care folosesc produse cosmetice trebuie să citească cu atenție eticheta
Toate persoanele care folosesc produse cosmetice trebuie să citească cu atenție eticheta

Însă, în cazul în care eticheta produsului nu arată că acesta este non-comedogenic, trebuie neapărat să știm ce ingrediente conține. Așadar este necesar să citim lista. Ingredientele care trebuie urmărite sunt alcoolul, siliconii sau uleiurile.

Ingredientele cele mai importante de urmărit sunt alcoolul, siliconii, uleiurile şi lanolina. La aceste ingrediente trebuie să avem grijă să nu existe în produse pe care le cumpărăm. Este ușor să le identificăm pe ambalajul produselor, pentru că denumirea lor este în engleză trecută, dar lanolina este lanolyn, uleiul este oil, alcoolul este alcohol, singura problemă ar fi la silicon, unde găsim denumiri precum izonondedican, cyclopentasiloxane sau dimethicone. Aceștia trei sunt cei mai des întâlniţi pe ambalajele produselor cosmetice”, adaugă specialistul.

Substanțe care nu ar trebui să se găsească în produsele cosmetice

După cum spun experții, în produsele cosmetice nu ar trebui să se regăsească următoarele:

  • Lanolina (lanolin);
  • Uleiul (oil);
  • Alcoolul (alcohol);
  • Siliconul  (Izonondedican, Cyclopentasiloxane, Dimethicone). De menționat este faptul că, siliconul nu este indicat doar pentru cei cu tenul gras și mixt.