Home » Life & Style » Fantomele sunt reale? Ce arată cunoscuta teorie a lui Einstein

Fantomele sunt reale? Ce arată cunoscuta teorie a lui Einstein

Cojocaru Cristian / 29.01.2022, 10:16
Fantomele sunt reale? Ce arată cunoscuta teorie a lui Einstein

În fiecare noapte, grupuri de amatori de vânătoare de fantome din toată țara se îndreaptă spre depozite abandonate, clădiri vechi și cimitire pentru a căuta fantome. Ei aduc adesea echipamente electronice despre care cred că îi ajută să găsească energia fantomatică. Așadar, potrivit unei teorii a lui Einstein, fantomele ar putea fi reale.

Cum arată celebra teorie dacă fantomele sunt reale

În ciuda anilor de eforturi ale vânătorilor de fantome la televizor și în viața reală, încă nu avem dovezi bune că fantomele sunt reale. Mulți vânători de fantome cred că un sprijin puternic pentru existența fantomelor poate fi găsit în fizica modernă. Mai exact, că Albert Einstein, una dintre cele mai mari minți științifice din toate timpurile, a oferit o bază științifică pentru realitatea fantomelor.

O căutare recentă pe Google a găsit aproape 8 milioane de rezultate care sugerează o legătură între fantome și munca lui Einstein care acoperă conservarea energiei. Această afirmație este repetată de mulți experți de top în domeniu. De exemplu, cercetătorul John Kachuba, în cartea sa „Ghosthunters” (2007, New Page Books), scrie:

„Einstein a dovedit că toată energia universului este constantă și că nu poate fi nici creată, nici distrusă… Deci ce se întâmplă cu acea energie atunci când murim? Dacă nu poate fi distrusă, atunci, potrivit Dr. Einstein, trebuie să fie transformată într-o altă formă de energie. Ce este acea nouă energie?… Am putea numi acea nouă creație o fantomă ?”

Această idee apare și este prezentată ca dovezi pe aproape toate site-urile web cu această tematică. De exemplu, un grup numit Tri County Paranormal afirmă:

„Albert Einstein a spus că energia nu poate fi creată sau distrusă, se poate schimba doar dintr-o formă în alta. Când suntem în viață, avem energie electrică în corpurile noastre… Ce se întâmplă cu electricitatea care era în corpul nostru, care ne face să bată inima și ne face posibilă respirația? Nu există un răspuns ușor la asta.”

De fapt, răspunsul este foarte simplu și deloc misterios. După ce o persoană moare, energia din corpul său ajunge acolo unde energia tuturor organismelor se duce după moarte: în mediul înconjurător. Când un om moare, energia stocată în corpul său este eliberată sub formă de căldură și transferată în animalele care ne mănâncă (adică, animale sălbatice dacă suntem lăsați neîngropați, sau viermi și bacterii dacă suntem îngropați), și plantele care ne absorb. Dacă suntem incinerați, energia din corpurile noastre este eliberată sub formă de căldură și lumină.

fantomele reale
Albert Einstein explica ce se intampla cu energia dupa moarte

Cum are loc transferul de energie

Când mâncăm plante și animale moarte, le consumăm energia și o transformăm pentru uzul nostru. Hrana este metabolizată atunci când este digerată, iar reacțiile chimice eliberează energia de care animalul are nevoie pentru a trăi, a se mișca, a se reproduce etc. Această energie nu există sub forma unei mingi strălucitoare, de energie electromagnetică, ci mai degrabă sub formă de căldură și energie chimică.

Mulți vânători de fantome spun că pot detecta câmpurile electrice create de fantome. Și deși este adevărat că procesele metabolice ale oamenilor și ale altor organisme generează de fapt curenți electrici de nivel foarte scăzut, aceștia nu mai sunt generați odată ce organismul moare. Deoarece sursa de energie se oprește, curentul electric se oprește, la fel cum se stinge un bec când oprești electricitatea care circulă către el.

Cea mai mare parte a „energiei” pe care orice mort o lasă în urmă durează ani pentru a reintra în mediu sub formă de hrană. Restul se risipește la scurt timp după moarte și nu este într-o formă care poate fi detectată ani mai târziu cu dispozitive populare de vânătoare de fantome, cum ar fi detectoarele de câmp electromagnetic (EMF). Vânătorii de fantome care repetă afirmația că teoriile lui Einstein oferă o bază solidă pentru fantome dezvăluie mai puțin despre fantome decât despre slaba lor înțelegere a științei fundamentale. Fantomele pot exista într-adevăr, dar nici Einstein, nici legile sale ale fizicii nu sugerează că fantomele sunt reale.