Home » Life & Style » Femeia care se hrănește cu pietre. Consumă zilnic sute de grame de pietre de mai bine de două decenii

Femeia care se hrănește cu pietre. Consumă zilnic sute de grame de pietre de mai bine de două decenii

Voicu Costin / 26.02.2022, 11:00
Femeia care se hrănește cu pietre. Consumă zilnic sute de grame de pietre de mai bine de două decenii

Pare greu de crezut, dar povestea este cât se poate de reală. Dacă unii dintre noi avem plăceri cât se poate de normale, când vine vorba de consumul de alimente: ciocolată, prăjituri, fructe, chipsuri, această femeie are plăceri nebănuite. De ce a ales să consume pietre și cine este femeia care a uimit întreaga lume cu povestea ei nemaiîntâlnită, aflăm în articolul următor!

Consumă pietre în fiecare zi

O poveste pe cât de șocantă pe atât de adevărată. În timpul serviciului sau când sunteţi stresați se poate întâmpla să alegeți să consumați o ciocolată, o prăjitură sau chiar o fructă. Această femeie când se simte stresată, dar nu numai, alege să consume pietre. Teresa Widener face acest lucru de peste 20 de ani și consumă aproximativ trei kilograme de pietre săptămânal.

Obiceiul mai puțin ortodox a ajuns și în atenția ziarelor care au vrut să împărtășească povestea femeii. Atunci când se simte stresată, cantitatea de pietre consumată crește. Astfel, zi de zi, Teresa Widener se luptă cu nevoia de a consumă pietre. Aflăm că este mamă a doi copii și lucrează cu tineri cu nevoi speciale.

Teresa Widener nu a consumat dintotdeauna pietre. Totul a început în urmă cu aproximativ două decenii, când, a simțit o atracție stranie pentru mirosul pietrelor și dorința să le mănânce. Ceea ce a părut la început o simplă curiozitate de moment, s-a transformat într-o dependență, deoarece, de atunci, Teresa mănâncă pietre zilnic. În timp, acesta a devenit un obicei, iar pietrele consumate zilnic reprezintă o altă masă pentru ea.

„Îmi place că au o aromă de pământ. Dacă știu că am ceva pietre în casă, mă simt mai bine doar știind că sunt acolo. Le ronțăi între dinți”, a spus femeia într-un interviu televizat.

Uneori, Teresa neglijează să spele pietrele, deoarece îi place și pământul care se găsește pe ele.

„În ultimii 20 de ani am mâncat kilograme întregi de pietre”

Deși este conștientă că obiceiul îi face rău, femeia nu se poate abține, fiindcă mirosul rocilor este mult prea îmbietor.

„În ultimii 20 de ani am mâncat kilograme întregi de pietre în fiecare lună. Dacă știu că am provizii acasă, mă simt mult mai bine”, a mărturisit Teresa.

Pietrele conțin minerale, asta în funcție și din ce zona au fost extrase sau de locul de proveniență. Fierul se poate găsi în unele roci, astfel că Teresa, deși a făcut un obicei din a consuma pietre, le consumă și ca să-și trateze deficiența de fier.

Boala care a făcut-o să consume pietre

Investigații amănunțite au fost făcute de către medici. Ei au descoperit că Teresa Widener suferă de sindromul pica. Această afecțiune este caracterizată prin dorința de a mânca lucruri care nu sunt alimente, precum plastic, hârtie, pământ, vopsea și multe altele. Numele pica provine din limba latină, de la denumirea coțofenei, pasărea care mănâncă aproape orice.

Stomacul uman nu a fost  conceput să consume alimente tari, pentru că acestea pot produce sângerări interne și poate cauza inclusiv moartea, dacă se ajunge la hemoragie. Obiceiul bizar pe care Teresa îl are, îi poate introduce în corp paraziți, iar pietrele îi pot produce sîngerări interne. Medicii sunt încă uimiți că femeia nu a avut probleme până acum, dar o atenționează pe Teresa să fie atentă.