Home » Life & Style » Femeia cu cei mai mulți copii. Cazurile care au intrat în Cartea Recordurilor

Femeia cu cei mai mulți copii. Cazurile care au intrat în Cartea Recordurilor

Alexandru Cazacu / 23.03.2021, 13:35
Femeia cu cei mai mulți copii. Cazurile care au intrat în Cartea Recordurilor

Cine credeți că deține recordul pentru mama cu cei mai mulți copii din lume? Ei bine răspunsul îl putem află în Cartea Recordurilor. Tot aici putem vedea și care sunt cea mai tânără sau cea mai în vârstă mamă. Mai departe puteți afla cine a fost femeia cu cei mai mulți copii, dar și unele cazuri de mame eroine.

Femeia cu cei mai mulți copii. Cazurile care au intrat în Cartea Recordurilor

Cele mai multe nașteri

Ei bine, recordul pentru cea mai prolifică mamă este deținut de rusoaica Valentina Vasilev. Femeia a trăit în secolul al XVIII-lea și a avut nu mai puțin de 69 de copii. Cu toate acestea, numele său nu este confirmat în documentele de la acea vreme, doar cel al soțului său, Feodor Vasilev. Valentina a avut 27 de nașteri naturale și a născut 16 perechi de gemeni, 7 seturi de tripleti și 4 de qvatrupleti. Se presupune ca 67 din cei 69 de copii au supraviețuit.

Cine este femeia cu cei mai mulți copii din lume
Cine este femeia cu cei mai mulți copii din lume

Cea mai tânără mamă

Deși nu mulți știu acest lucru, însă cea mai tânără mamă din lume avea doar 5 ani, 7 luni și 21 de zile când a născut, în luna mai a anului 1939. La început medicii din Peru au crezut că burta mărită a fetiței este o tumoare, însă ulterior au constatat că este vorba despre o sarcină. Potrivi La press Medicale, Lina Medina ar fi avut menstruație de la vârsta de opt luni. Inițial tatăl acesteia a fost arestat, fiind suspectat de incest, însă bărbatul a fost eliberat deoarece nu existau dovezi în acest sens.

Cea mai bătrână mamă

Se pare că cea mai în vârstă femeie care a născut gemeni este Omkari Panwan. În luna iunie 2008, pe când avea 70 de ani, ea a născut gemeni. Omkari a conceput copii (băiat și fată) în vitro și a născut prin cezariană. La acea vârstă femeia avea deja doi copii și cinci nepoți. Din nefericire, fetița a murit când avea doar 4 ani din cauza unui tratament administrat greșit, potrivit playtech.ro.

Octomama

Cunoscută sub și numele de ”Octomama”, Nadya Denise Doud-Suleman a devenit celebră în întreaga lume după ce a născut cei mai mulți copii vii și care au supraviețuit. Femeia a născut în ianuarie 2009 nu mai puțin de 8 copii. Mai mult de atât, Nadia mai avea alți șase copii mici, născuți în urma fertilizărilor în vitro.

Recordul la sarcini multiple

Ei bine, recordul oficial pentru cel mai mare număr de fetuși îl deține o femeie din Italia. Mai exact, în 1971, femeia a avut în urma unui tratament de fertilitate 15 copii (zece fete și cinci băieți). Din nefericire, niciunul dintre aceștia nu au supraviețuit la naștere.

De asemenea, o altă sarcină record, fără fertilizare în vitro sau alt tratament de fertilitate, a avut-o o femeie din Argentina. Ea a purtat în pântece nu mai puțin de 12 fetuși. Cu toate acestea, sarcina nu a fost dusă la capăt și niciunul din fetuși nu a fost viabil.

Recordul pentru sarcini singulare

Este vorba de Elizabeth Greenhill care a dat naștere la nu mai puțin de 39 de copii (7 băieți și 32 de fete). De menționat este faptul că, în afara unei singure perechi de gemeni, toate celelalte sarcini au fost singulare.