Home » Life & Style » Gabriela Cristea: studii, viața personală, detalii mai puțin știute. Ce făcea la începutul carierei în televiziune

Gabriela Cristea: studii, viața personală, detalii mai puțin știute. Ce făcea la începutul carierei în televiziune

Cojocaru Cristian / 13.12.2021, 14:01

Gabriela Cristea este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare din România. Vedeta și-a făcut debutul în televiziune pe vremea când avea doar 20 de ani. Află detalii despre viața personală a acesteia, precum și studiile și primul post de televiziune la care a reușit să se facă remarcată.

Lucruri mai puțin știute despre Gabriela Cristea

Gabriela Cristea s-a născut în Oltenița în data de 26 octombrie 1974, Aceasta a debutat în televiziune la doar 20 de ani, în anul 1994, la TVR 1, fiind moderatoarea cunoscutului concurs internațional de muzică, Eurovision. Aceasta și-a dorit dintotdeauna să ajungă o vedetă de televiziune, astfel că până în 1996, ajungea să prezinte mai multe emisiuni de divertisment din cadrul televiziunii Tele7abc.

Aceasta a absolvit Liceul de Coregrafie Nr.1 din București în anul 1993, iar după ce a susținul examenul de Bacalaureat, a ales să studieze în cadrul unei facultăți din domeniul comunicării. Aceasta finalizat studiile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, urmând să se specializeze în comunicare neurolingvistică din cadrul Facultății de Sociologie și Comunicare Diplomatică.

Din cauza dorinței sale de a urma o carieră în televiziune, Gabriela Cristea a fost dată afară din casă de către părinții ei pe când avea doar 18 ani. La începutul carierei, Gabriela era moderatoare a unei emisiuni matinale alături de Eugen Chițcariu, arătând total diferit față de cum o știm noi astăazi.

„Îmi aduc aminte că prezentam o emisiune matinală, Bună dimineața, România, alături de Eugen Chiticariu. Pe atunci, nu existau în post Mircea Badea, Teo Trandafir și nici Mihaela Rădulescu. Ei au ajuns acolo mult mai târziu. Eu am fost cea care am bătătorit prima calea divertismentului și mă bucur că am făcut acest lucru.

A fost greu la început, dar și frumos. Am făcut multe sacrificii. La vremea respectivă, nu ne gândeam la bani sau la glorie. Pur și simplu doream să ne iasă cât mai bine show-ul. Îmi purtam părul tuns mai scurt. Era vopsit un șaten ciocolatiu. Pe atunci, nu exista make up specializat la televiziune. La fiecare emisiune mă machiam singură și îmi luam hainele din garderoba personală”, declara Gabriela în trecut, pentru WOWbiz.

gabriela cristea
In anul 2015, Gabriela Cristea s-a casatorit cu Tavi Clonda

Problemele de sănătate cu care s-a confruntat în trecut

Gabriela Cristea a fost căsătorită cu Marcel Toader, iar din anul 2015, aceasta a început o căsnicie alături de Tavi Clonda. Cu ceva timp în urmă, aceasta a fost invitată în cadrul emisiunii Teo Show, unde a vorbit despre probleme de sănătate cu care avea de-a face, fiind și motivul pentru care ar fi luat câteva kilograme în plus.

„Pot să spun că am fost un caz fericit. Spre norocul meu, am descoperit că tind să dezvolt aceste probleme chiar când s-a declanșat boala. Le puneam pe seama oboselii și a stresului. Mi-am făcut analizele și factorii endocrini și totul a fost în regulă.  Mi-am refăcut analizele după trei luni și am descoperit că sunt peste parametrii normali, cu puțin, dar eram. Am ajuns la medic exact când trebuia.”, a spus Gabriela Cristea.

Totodată, aceasta a fost și motivația moderatoarei pentru despărțirea de emisiunea care i-a adus notorietate, „Mireasă pentru fiul meu”. Aceasta a declarat că sănătatea a fost pentru ea prioritatea majoră, înaintea televiziunii la acel moment. Endocrinologul său a fost cel care a determinat-o pe Gabriela Cristea să își impună o nouă disciplină, astfel că acesta i-a recomandat mai puțin stres, mișcare și alimentație echilibrată.