Home » Life & Style » Horoscop » 08 August 2021 – Luna Nouă în Leu – “Fericirea interioară este cel mai înalt nivel al succesului”

08 August 2021 – Luna Nouă în Leu – “Fericirea interioară este cel mai înalt nivel al succesului”

Astrolog D. Mădă / 07.08.2021, 20:44
08 August 2021 – Luna Nouă în Leu – “Fericirea interioară este cel mai înalt nivel al succesului”

Luna Nouă în Leu. Un nou ciclu lunar de reînnoire, evoluție și transformare a propriului sine se deschide începând cu 08 August 2021. Acesta poartă autograful unei Luni Noi în Leu (gradul 16), la 16:50 ora României.

08 August 2021 – Luna Nouă în Leu

O Lună Nouă are loc atunci când Soarele (propriul sine/Eu) și Luna (emoții, subconștient, siguranță, securitate) se întalnesc în același semn.

Leul este un semn de foc – fix, condus de Soare (eul interior/ego), iar prin natura lui solară (stralucire) devine cel mai bun promotor atunci când vine vorba de a-și pune în valoare propriile calități, abilități și talente, dar și pe cei care îl urmează. Este plin de curaj și dă dovadă de multă putere și încredere interioară – stăpânire de sine.

Ca simbol al începuturilor, Luna Nouă de acum este o ocazie ideală de a ne revizui sau adapta planul pentru următoarele 6 luni. Iar pentru ca lucurile să fie puse în mișcare, intervenția lui Uranus în Taur cel care iubește schimbările imprevizibile ne provoacă să “punem cărțile pe masă”, să ne eliberăm de anumite concepte sau paradigme care nu reflectă propria autenticitate. Această energie inițial ne poate scoate din zona de confort, însă dacă o privim din poziția de observator ne poate aduce mult mai aproape de propriul EU, de propria suveranitate.

Recăpătându-ne propria putere și strălucire vom putea aduce plus valoare și încredere celor dragi sau colectivului din care facem parte.

Luna Nouă în Leu
Luna Nouă în Leu

Sunt persoane care nu se lasă intimidate de misterele ce survin atunci când ieșim din zona de confort, iar alte persoane se lasă mult prea ușor convinse (manipulate) de a renunța la propriile planuri(idealuri) doar pentru ca nu se conformează feedback-ului exterior.

Uneori este sănătos să ne dăm timp pentru a învăța să ne adaptăm la a fi în centrul atenției, chiar dacă e vorba doar despre aspirațiile proprii, pe o scenă a încrederii de sine ai căror spectatori suntem tot noi înșine, eliberați de natura egotică. Este bine să ne urmărm propriul ritm în dezvoltarea emoțională, să ne cunoaștem obiectivul și să nu adoptăm o atitudine delăsătoare.

Câteva întrebări care pot servi ca și ghid de lucru la acestă lună nouă

  • „Ne-am trăit viața prin propria lentilă sau a fost prin filtrul celorlalți?”
  • „Suntem înconjurați de oameni care ne respectă și susțin în propria călătorie?”
  • „Facem ceea ce iubim cu adevărat sau doar supraviețuim?”

Exercițiul suprem este dat de stima de sine, și valoarea pe care o cuantificăm în fiecare zi din viața noastră – “dacă ai deține o “super putere” prin care poți schimba ceva în bine sau aduce un plus valoare colectivității, ce ai face”?

Prin valoare a nu se înțelege doar atingerea succesului, popular în societatea în care trăim (locul de muncă, avuțiile materiale, statut social), ci un sistem mult mai complex prin care ne regăsim ca indivizi (dorințe, valori, principii) și felul cum ne comportăm zi de zi în raport cu mediul exterior.

Chiron (vindecătorul rănit) retrograd în Berbec intervine acum în mod sustenabil, ajutându-ne să conștientizăm anumite rani care au legătura cu Eu-ul nostru interior sau cu anumite tipare comportamentale ascunse în subconștient. Răspunsul la întrebări de genul „Cum să te pui mai bine în valoare?” „Dispui de suficient curaj și încredere în sine pentru a progresa în conformitate cu abilitățile tale?” „Îți cunoști vulnerabilitățile și punctele forte suficient de bine pentru a te pune în valoare just?” își pot găsi acum răspunsul customizat, în funcție de fiecare persoană în parte.

Luna Nouă în Leu. Un nou ciclu lunar de reînnoire
Luna Nouă în Leu. Un nou ciclu lunar de reînnoire

Câteva reguli general valabile pentru a-ți crește stima de sine includ:

  • Să lucrezi cu un specialist atunci când te simți copleșit, când intervin prea des obstacole în planurile demarate sau când intuiția sugerează
  • Să apreciezi mai des lucrurile care te fac diferit de ceilalți, cât și sărbătorirea oricărei reușite întreprinse  oricât de mică ar fi.
  • Să abordezi eșecul cu mai puțină critică de sine, și mai mult ca o etapă de învățare prin care ai supraviețuit și ai descoperit lucruri noi despre tine și limitele pe care ți le-ai testat – recunoștința a ceea ce ești aici și acum.
  • Să vii cu argumente solide la tot ce îți crează dubii, nesiguranță, alimentare de frici. Printr-o astfel de analiză poți determina dacă poți face ceva sau nu, cât de mult îți dorești să depui respectivul efort și care sunt resursele pe care le investești în acest sens.

Ca și concluzie, energia acestei luni noi în Leu ne poate ajuta să înțelegem că „fericirea este cel mai înalt nivel al succesului”. Ea poate fi atinsă dacă ne revizuim modul sau perspectiva din care o privim. Las mai jos câteva sugesti:
„asumarea responsabilități; admirația și susținerea celorlalți ; învățam din greșeli și nu renunțăm la primul obstacol; nu ne oprim din învațat; căutăm împlinirea și iubirea în propriul sine; ne ocupăm de traumele din copilărie; visăm măreț și ne concentrăm pe propriile obiective”.

Intenții clare, inimi deschise și gânduri înalte vă doresc!