Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie – Luna Nouă în Taur 11.05.2021. “Cunoaște-ți adevărata valoare”

Astrologie – Luna Nouă în Taur 11.05.2021. “Cunoaște-ți adevărata valoare”

Astrolog D. Mădă / 11.05.2021, 12:04
Astrologie – Luna Nouă în Taur 11.05.2021. “Cunoaște-ți adevărata valoare”

Anul acesta luna Mai se prezintă drept o lună plină cu evenimente astrale, fiecare având un “rol” și mesaj pentru noi aici, pe pământ. Aici vorbim printre altele despre modul cum ne gestionăm stările și cum reușim să transformăm stimulii externi (inclusiv capriciile vremii) în surse de energie și creație, în detrimentul scuzelor de tipul a „lăsa pe mâine” ceea ce poate fi realizat acum.

Astrologie – Luna Nouă în Taur 11.05.2021

Printre aceste evenimente importante se numără și Luna Nouă în Taur, care se produce azi la ora 22.00 (ora României). Luna Nouă este acea energie care ne activează sentimentul de a începe ceva nou, de a seta intenții noi care acum ne pot conduce mai aproape de propriul adevăr, a ceea ce ne dorim cu adevărat să manifestăm în plan concret.

Tema acestei luni noi pune accentul pe intuiție care poate contribui la crearea unei noi direcții/realități, vizate fiind sentimentele noastre de siguranță/securitate emoțională și financiară.

Este bine de știut că Pluton (transformare, renaștere, subconștient) retrograd în Capricorn, Uranus (imprevizibil, inedit, surprize, libertate) în Taur, Marte (acțiune, energie, vitalitate) în Rac, Mercur (comunicare, gândire) și Venus (relații, iubire, plăceri, valori) în Gemeni, alături de Saturn (reguli, structură, limite) în Vărsător joacă fiecare câte un rol cheie în modul cum sunt generate undele vibraționale ale acestui eveniment. Prin asta putem înțelege că fiecare persoană trece prin situații care-i sunt specifice, în funcție de ce noțiuni avem de înțeles, ce intenții urmărim și ce stimuli interni și externi generează mișcările cosmice.

Astrologie - Luna Nouă în Taur 11.05.2021
Astrologie – Luna Nouă în Taur 11.05.2021

“Cunoaște-ți adevărata valoare”

Pe cerul nopții o lună nouă apare definită prin marginile sale, și nu prin expunerea reliefului care a inspirat poeți în fiecare eră a umanității. Am putea duce metafora acestui eveniment mai departe și luând o fotografie cu noi să ne creionam pe hârtie silueta, să căutăm să înțelegem ce ne definește forma (aici fiind cuprinse gânduri predominante în perioada asta, planurile pe care le tot amânăm și starea generală pe care o avem).

Exercițiul de observare devine util deoarece Luna Nouă de acum ne încurajează sa trecem de la eticheta de “chef” la cea de “master chef”. Să ne îmbunătățim rețeta vieții, eliminând sau adăugând ingrediente noi, apelând la îmbunătățiri în acțiune, unde este cazul, sau introducând ineditul unde se permite/pretează.

Anumite delicatese culinare (cum este de exemplu cozonacul de Paște) necesită ingrediente de calitate, dar și un proces laborios de pregătire, de la plămădire a aluatului, așteptarea ca acesta să crească, până în momentul când ajunge să ne ademenească cu aroma sa. Ingredientele iubite de acesta lună nouă sunt intuiția, inițiativa, creativitatea, curajul și îndrăzneala, ce dau savoare și culoare produsului finit 6 luni mai târziu (moment când se produce efectul de lună plină în taur) în “farfuria” vieții.

Este important acum să punem la “îndoială” sau sub semnul întrebării vechile credințe, obiceiuri sau ideologii dogmatice care nu ne mai servesc evoluției sau progresului (Pluton retrograd în Capricorn). Spre exemplu, “Când și ce anume îmi mai aduce (sau nu) confortul și siguranța de sine?”

Fiind un semn guvernat de Zeița Frumuseții, această lună nouă este un moment bun pentru a ne îngriji de frumusețea externă și internă. Și poate că cel mai strălucitori suntem în momentul în care ne este bine cu sine, când ne admirăm potențialul și ne dăm șansa de a păstra/restabili armonia pe axa corp-minte-inimă.

Este un moment bun pentru a ne îngriji de frumusețea externă și internă
Este un moment bun pentru a ne îngriji de frumusețea externă și internă

Un trio care ne ajută să descoperim noi idei

Mai sus menționam că sunt câțiva participanți cheie care ne ajută în acest moment. O conexiune benefică este dată de relația dintre Mercur/Venus în Gemeni cu Saturn în Vărsător, trio care ne poate ajuta să descoperim noi idei și oportunități pentru implementarea dorințelor, mai ales acolo unde am ajuns într-un punct de blocaj.

Pentru a direcționa înțelepciunea lor către punctul provocator este indicat să spunem lucrurilor pe nume, să înțelegem ce dorințe sunt cu adevărat ale noastre și care sunt determinate de job, sau de puterea pe care o acordăm banului, presiunile sociale, etichetele etc. Să identificăm dacă blocajele pe care le întâmpinăm în realizarea propriilor visuri sunt date de neîncrederea în sine, posibilele reacții pe care le-am primit sau definiția pe care o dăm eșecului.

Aspectul benefic realizat de Marte în Rac cu Uranus în Taur ne spune că există o forța creatoare la acest moment de lună nouă, de a face lucrurile într-un mod diferit față de cum le-am făcut până acum.

Creativitatea, îndrăzneala, intuiția și motivația pot fi aliații perfecți în a demara proiecte noi sau mult mai laborioase. Pentru asta este important să activăm pionierul interior, curajul de a acționa implicit asupra acelor situații rămase în “coadă de pește” din varii considerente. “Cum îmi pot îmbunătăți relația cu sursa sau izvorul abundenței ?”

De asemenea este important de luat în calcul că, deși pot apărea anumite situații/momente în care regulile sau limitele ne-au scăpat sau nu am reușit să le anticipăm de la bun început, întotdeauna există o cale de rezolvare. De reținut că acea cale sau soluție benefică poate veni atunci când nu folosim cale cea mai scurtă.

Luna Nouă în Taur 11.05.2021
Luna Nouă în Taur 11.05.2021

Luna Nouă în Taur 11.05.2021

Flexibilitatea este unul din ingredientele minune ale acestei “farfurii” pe care o servim și o îmbunătățim în fiecare zi, numită viață. Taurul este un semn de pământ, motiv pentru care este important să lucrăm cu energia acestei luni noi în următoarele 2 săptămâni, pentru a ne echilibra și înrădăcina.

Cam acestea sunt ideile principale ale Lunii Noi în Taur de acum. Să avem mai mult încredere în noi, să înțelegem că aceste energii ne îndeamnă să ne onorăm trecutul, cu toate darurile şi lecțiile oferite, folosindu-le pentru a construi acel prezent (viitor) altfel, prin crearea unui plan sustenabil (fără a sări anumiți pași) menit să ne ofere o nouă perspectivă asupra propriilor calități și valori, aliniate nevoilor sufletești.

Vorbele lui Omraam Mikhaël Aïvanhov’s par să sintetizeze toate acestea foarte bine:

“Chiar dacă oamenii repetă că banii nu aduc fericirea, ei se sprijină mult pe achizițiile materiale pentru a fi fericiți: o casă nouă, o mașină nouă, o slujbă mai bine retribuită. Evident, ei se bucură în primele zile. Dar după o vreme, ei sunt obligați să constate că plăcerea dispare încet și că au din nou nevoie de altceva. Numai că din Cer nu plouă nici cu mașini, nici cu case, nici cu posturi onorifice, și ei se simt mereu nesatisfăcuți. Până în ziua în care vor înțelege că adevărata bucurie, adevărata fericire se găsește în achizițiile sufletului și spiritului. Desigur, achizițiile sufletului și spiritului sunt de natură diferită. Vă plimbați și vă bucurați de frumusețea naturii, a soarelui, a stelelor, a munților. Ele nu vă aparțin, dar vă inspiră sentimente, gânduri, emoții. Acestea sunt singurele adevărate bogății ce vă vor copleși mereu: revelațiile care vin să vă ilumineze inima și sufletul.”